Meclis Canlı

Geleceğin Şehir Plancıları Başkan Gürün İle Bir Araya Geldi


25.08.2017

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile bir araya geldi.

 

Muğla ve Menteşe ilçesi Analitik Etüt stajı için Muğla’ya gelen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama 3.sınıfı 42 öğrenci Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile bir araya geldi.

 

Muğla’yı ve Menteşe ilçesini 10 gün boyunca inceleyecek olan ve buna göre 1 yıllık planlama çalışması yapacak öğrenciler Muğla mimarisi, 1/25.000 nazım imar planı, Karabağlar Yaylası Kentsel ve Doğal Sit alanı gibi konularda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e soru sorma imkanı ve fikirlerini söyleme imkanı buldu. Muğla ili ve Menteşe ilçesi hakkında imar soruları yanında tarım alanları ve toprak yapısı ile ilgili de sorular soran öğrenciler ziyaret sonrasında Başkan Gürün’e verdiği samimi cevaplar ve kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiler.

 

“Yaşadığımız Şehirleri Planlayarak Geleceğe Sizler Taşıyacaksınız”

 

Muğla’nın geniş coğrafyası, özel koruma alanları, 110 antik kenti, 1480 km kıyı şeridi ile Türkiye’nin çok özel bir şehri olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, öğrencilere geleceğin mimarları, şehir plancıları gençler olarak yaşadığımız coğrafyayı geleceğe koruyarak ve güzelleştirerek sizlerin taşıyacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla ili ve Menteşe ilçesinin mimari özellikleri bakımından bölümünüzle ilgili yapacağınız çalışmalarda sizlere büyük yararları olacağına inanıyorum. Muğla ili 13 ilçesi ile birbirinden farklı özelliklerde öbek öbek yerleşmiş, nüfusu diğer Büyükşehirlere göre dağınık bir şehir. Ayrıca Muğla tarih boyunca Karya ve Likya uygarlıklarına, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu tarih serüvenin izlerini coğrafyasında günümüze kadar korumayı başarmış ender şehirlerden. Büyükşehir Belediyesi olarak meclisimizde 1/25.000 nazım imar planını yaparak bütün üyelerimizin oyları ile kabul edildi. Yasalar ve sorumluluk alanımız içerisinde Muğlamızı koruyan hizmetleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda üniversitelerimizle işbirliği, fikir alışverişi yaparak projeler üretiyor, bilimsel ve teknik anlamda destek alıyoruz. Sizlere Muğla ili ve Menteşe ilçesinde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.