Geçici Hayvan Bakımevi engelli izci dostlarını ağırladı

30.09.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi engelli bireyler ve ailelerini sosyal yaşamın her alanında destekleyerek hayatlarını kolaylaştırmaya ve engelliler konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kısa Mola Merkezlerinde izcilik eğitimi alan engelli öğrenciler Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Milyon 912 Bin 405 TL’ye mal edilerek Türkiye’nin sayılı barınaklarından birisi olan Geçici Hayvan Bakımevini görevli veteriner hekimler kontrolünde gezen Engelsİzciler, hayvan sahiplenme ve barınakta yürütülen hizmetlerle ilgili bilgiler aldı. Hayvan Bakımevinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam park alanlarını da gezen Engelsİzciler, hayvanlarla da yakından ilgilenerek bol bol fotoğraf çektirdi. Ziyaret sonuna kadar hayvan sevgisi konusunda da farkındalık bilinci oluşturulan Engelsizcilere, yardıma ihtiyacı olduğunu düşündükleri hayvanlarla karşılaşmaları durumunda 444 48 01 nolu Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi numarası arayabileceklerinin bilgisi verildi.