"Gadın Muğlam, Türkülere İşlenmiş Kadın Hikayeleri"

14.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde düzenlediği ‘Gadın Muğlam’ etkinliğiyle türkülere işlenmiş kadın hikâyelerini anlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen çocuk gelin, töre cinayetleri gibi konuların tiyatral ve müzikli gösteriyle sunulduğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği , Türk Halk Dansları  ve Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte Zübeyde Hanım ve Atatürk Konulu video gösterimi, kına merasimi, şiirler ve yörelerimizden türküler yer aldı.

Sanat Yönetmenliğini Serkan Yıldız’ın yaptığı etkinliğe konuk sanatçı olarak Ayşe Suda ve Dilara Elagözlü katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve il protokolünün katıldığı etkinlik sonunda etkinliği hazırlayan konservatuvar eğitmenlerine çiçek takdim edildi.