Meclis Canlı

Fethiyeli STK’lardan Hayvan Bakımevine Ziyaret


06.04.2021


Fethiye Animal Lover kurucusu ve yöneticisi Selda Korhan ve HAND’S grubunun temsilcisi Meral Özkan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti.

 

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu (Fethiye Animal Lover) kurucusu ve yönetici Selda Korhan ve merkezi İngiltere’de bulunan, Fethiye’deki sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda Fethiye Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışan HAND’S (Helping Animals Neutering Dedicated Supporters) grubunun temsilcisi Meral Özkan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti.

 


40 dönüm arazi üzerine kurulan ve Doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birisi olan Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret eden Korhan ve Özkan, uzman personel eşliğinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam parklarını görme fırsatı buldu.

Hayvan Bakımevinin teknik çalışma ve işleyişi hakkında uzman veteriner hekimlerden bilgiler alan ziyaretçiler şunları ifade etti: “Geçici Hayvan Bakımevinde her yerin çok  temiz ve düzenli olduğunu, üstelik her şeyin kayıt altında olduğunu gördük. Daha önce zor ve durumu ağır sokak hayvanlarına  çözüm olan Muğla Geçici Hayvan Bakımevimize biz de adını ‘Pamuk’ koyduğumuz köpeğimizi getirdik. Ağır ve zor bir kemik ameliyatından sonra iyileşeceğine inanıyoruz. Türkiye'de örnek bir Bakımevi inşa ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün'e çok teşekkür ederiz.''