Meclis Canlı

Fethiye’de ulaşımın kontrolü kadın yöneticilerde


09.08.2018

Kadınlara yönelik başlattığı pozitif ayrımcılık ile toplu ulaşım araçlarında 13 kadın şoförü bünyesine katan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bir ayrımcılık da Fethiye’de yaparak toplu taşıma, otopark ve ulaşım planlama gibi birimleri kadınlara emanet etti.

Erkek egemenliğine sahip sektör olan ulaşımda, kadınların daha fazla katılımını sağlamak amacı ile başlattığı uygulamasıyla 13 kadın şoföre görev veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığını Fethiye ilçesinde devam ettirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığında görev yapan 3 kadın yönetici, toplu taşıma koordinatörlüğü, otopark koordinatörlüğü ve ulaşım planlamada 4 yıldır Fethiyeli ve Seydikemerlilere hizmet veriyorlar.

Doğan, “Esnafın desteği işimi severek yapmama neden oluyor”

Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki tüm belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinin sevk ve idaresinden sorumlu olan 37 yaşındaki Toplu Taşıma Koordinatörü Munise Doğan, “Toplu taşıma sektörü erkeklerin egemenliğinde olmasından dolayı ilk başlarda bu işi yapabilirmiyim diye düşündüm. Ancak esnafın desteği, personelimizin yardımlarıyla şuan işimi severek yapıyorum.  Özellikle vatandaşlar tarafından olumlu tepkilerin geliyor olması benim ve ekip arkadaşlarımın motivasyonunu daha arttırıyor. Bana güvenerek bu görevi veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’e ve daire başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Süle, “Fethiye’ye hizmet, aileme hizmet etmem gibi geliyor”

Fethiye’nin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Otopark Koordinatörü Buket Süle, şunları söyledi; “Otopark uygulamaları ile trafiğin daha güvenli olması için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle turizm sezonunda burada araç yoğunluğu daha fazla oluyor. Burada yaşanan sıkışıklığın önüne geçince mutlu oluyorum ve Fethiye’ye böyle bir hizmette bulunmam aileme hizmet etmem gibi geliyor. Bu yüzden işimi severek yapıyorum. Her çalışan bir kadın gibi evde de beni bekleyen sorumluluklarımın var ancak hem iş, hem de ev hayatım zor olsa da kadının tek başına ayakta durabilmesi hususunda yaptığım iş beni hiç zorlamıyor. Özellikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’ün bize pozitif ayrımcılık yaparak güvenmesi, bizim için iş hayatımızın başarılı olmasında en büyük nedenlerden biridir” diye konuştu.

Kaya, “Konulara kadın hassasiyetiyle yaklaşıyorum”

Ulaşım Planlama Sorumlusu Hatice Tekdemir Kaya, kendisinin bir şehir plancısı olduğunu bu yüzden konulara kadın hassasiyetiyle yaklaştığını belirterek şu açıklamalarda bulundu;

“ Muğla Büyükşehir Belediyemizde Fethiye ve Seydikemer ilçelerimizin Ulaşım Planlama Sorumlusu olarak görev yapıyorum. Bu iki ilçemizde Muğla Büyükşehir Belediyesinin kuruluşuyla birlikte ulaşım ana planlama çalışması başlatıldı. Türk kadınları toplumda hak ettiği yeri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün, gibi kadınlara güvenen ve bu konuda pozitif ayrımcılık yapabilen liderler sayesinde oluyor. Bizim önümüz açıldığında bizler herşeyi başarabiliyor iyi yöneticiler olabiliyoruz. Burada çalışmaktan mutluyum ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bana verilen görevleri kadın hassasiyetiyle ulaşımı her yönüyle düşünmeye ve hizmet etmeye devam edeceğim.”