Meclis Canlı

Fethiye Kısa Mola Merkezi hizmete açıldı


19.02.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilk olan Kısa Mola Hizmeti’nin ikinci merkezini Fethiye ilçesinde açtı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri yapmaya, vatandaşların daha çağdaş, daha modern bir Muğla’da yaşaması için projeler üreterek hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye ilçesinde engelli bireylere sahip ailelerin bireylerini süreli olarak bırakabilecekleri Engelli Ailelerine Kısa Mola tesisini Muğla Büyükşehir Belediyesi Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle açtı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye ilçesinde açtığı Engelli Ailelerine Kısa Mola Tesisi açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Fethiye ilçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, CHP Seydikemer Belediye Başkan Adayı İbrahim Ertürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, Fethiye Altı Nokta Körler Derneği Başkanı ve üyeleri, Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayriye Konuk, “Oğlum Kısa Mola Merkezi sayesinde güvenli bir ortamda hizmet alıyor”

Fethiye ilçesinde Engelli Ailelerine Kısa Mola merkezinden yararlanan engelli annesi Hayriye Konuk, duygularını şöyle ifade etti: “Fethiye ilçesinde Kısa Mola Merkezi hizmete açılmadan önce, çarşıya herhangi bir iş görmeye gittiğimde aklım her zaman evde oğlumda kalıyordu. Kısa Mola hizmeti ile tanıştıktan sonra artık çarşıya çıktığım zaman aklım oğlumda kalmıyor. Çünkü oğlum güvenli bir ortamda hizmet alıyor. Kısa Mola Merkezi’nin hizmetleri ve etkinlikleri sayesinde oğlumu daha önce götüremediğim birçok yere götürdüm. Kısa Mola Merkezinin hizmetleri ve bundan sonra yapacağı birçok güzel hizmet nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e bir anne olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Karaca, “Büyükşehir kısa zamanda çok değerli hizmetleri ilimize kazandırdı”

Engelli Ailelerine Kısa Mola Merkezi açılışında konuşan CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca şunları ifade etti:“5 yıl önce yeni Büyükşehir Belediyesi olan ilimizde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu kadar başarılı hizmetler yapabileceğini tahmin bile edemiyorduk. Çünkü İstanbul’un iki katı büyüklüğünde bir yüzölçümü olan Muğla’nın ilçelerden devrolan borçların altından nasıl kalkacağı konusunda hep karamsardım. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün yanına gittiğim zaman, başkanım bu borçların altından nasıl kalkacağız dediğim zaman bizlere hep moral verdi. Başkanımız mazeret lüksümüz yok, kesinlikle hizmet odaklı ve sosyal amaçlı projeler yaparak bölgemize hizmet edeceğiz demişti. Bu konuşmaların meyvelerini bugün burada konuşuyoruz. Başkanımız 13 ilçeye adil ve eşit hizmet götürerek bölgeye nasıl hizmet edileceğini herkese gösterdi. Bugün burada açılışında bulunduğumuz Engelli Ailelerine Kısa Mola Merkezi gibi, Engelli Plajlar gibi, Evde Bakım Hizmetleri gibi birçok alanda bu tür değerli ve insana dokunan projelere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün önderliğinde devam edeceğiz.“

Erbay, “Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetleri ile halka dokunuyor”

Fethiye Engelli Ailelerine Kısa Mola Merkezi’nin açılışında konuşan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile halka dokunan bir belediyecilik anlayışı sergilediğini ifade etti. Erbay, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir hizmeti ile bir aradayız.  Belediyecilik sadece yol, bina ve altyapı hizmetleri ile olmaz, hizmetin en güzel örneği şu anda karşımızda duran Fethiye Engelli Ailelerine Kısa Mola Merkezi. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu hizmeti ile halkın, özellikle annelerimizin yanında oluyor.Bu örnek hizmette emeği geçen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 

 

Başkan Gürün; “Sosyal belediyecilik alanında örnek alınan hizmetlerle güzel Muğlamıza değer katmaya devam edeceğiz.”

Sosyal belediyeciliğin, vatandaş odaklı hizmetlerin en özeli, Türkiye’de diğer Büyükşehir Belediyeleri tarafından örnek alınan Kısa Mola hizmetinin ikinci şubesini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sevginin, hoşgörünün coğrafyası Muğla’da engellerin ortadan kalkarak huzurlu bir şehir yaratıldığını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü, yüzde 68 orman varlığı ve 1479 kilometre kıyı şeridi ile doğal ve eşsiz güzelliklere sahip, yaşamaktan ve hizmet edilmekten gurur duyulan bir il. Bu özel şehirde tüm vatandaşlarımız için hizmet üretiyor, sevgiyi ve hoşgörüyü arttırıyoruz. Gencinden yaşlısına, engelli vatandaşlarımızdan yerli ve yabancı misafirlerimize kadar tüm vatandaşlarımıza hizmetlerimizle ulaşmak istiyoruz. 1479 km kıyı şeridi olan Muğla’mızda tüm vatandaşlarımızın denize girebilmesi için 14 engelsiz plajı hayata geçirdik. Yazın denize girmek isteyen engelli vatandaşlarımızı evlerinden özel araçlarımızla alıyor, plajda normal, sağlıklı bireyler gibi denize girmelerini sağlıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan ve diğer Büyükşehir Belediyeler tarafından örnek alınan Kısa Mola hizmetimiz ise engelli bireye sahip ailelerimizde özellikle annelerimiz için hayata geçirdiğimiz çok önemli bir proje. Evlatlarını 7 gün 24 saat gözlerinin önünden ayırmayan, onlara gözü gibi bakan, kimselere emanet edemeyen annelerimize bir nefes olmak, özel hayatlarına, kendilerine biraz zaman ayırabilsin diye hayata geçirdiğimiz bir hizmet. İlk başlarda annelerimiz bu hizmetimizden yararlanırken Kısa mola merkezimize gelerek evlatlarını karşıdan izlediler ve gözlemlediler. Onların mutluluğunu, arkadaşları ile keyifli vakit geçirmesini gördükten sonra yürekleri rahat bir şekilde bizlere evlatlarını emanet ettiler, personelimizi de evlatları gibi gördüler. Evde bakım, Gündüz Bakım Evi,  kırsaldaki çınarlar, Yüz Yaş Evi, engelli nakil hizmetlerimizle 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza hizmetlerimizle ulaşarak Muğla’da büyük bir aile olduk. Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak sevgi, hoşgörü ve güleryüzlü hizmet anlayışı ile sevgimizi arttırmaya, hizmetlerimizle güzel Muğlamıza değer katmaya devam edeceğiz. Çünkü Muğla hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.