Meclis Canlı

Fethiye Gökben’deki Su Sıkıntıları Ortadan Kalktı


09.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi içme suyu hatlarında sürekli arızaların meydana geldiği ve su kesintilerinin yaşandığı Fethiye İlçesi Gökben Mahallesinin hatlarını yenileyerek bölgenin içme suyu sorununu ortadan kaldırdı.

İl genelinde birçok noktada devam eden içme suyu hat çalışmalarıyla su sıkıntısı yaşanan bölgelerin sorunlarını çözmeye devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Fethiye İlçesi Gökben Mahallesindeki hatları yeniledi.

Bin 400 Metre Hat Yenilendi

Fethiye İlçesi Gökben Mahallesinde mevcut içme suyu hatlarının eski olması nedeniyle, birçok arıza meydana geliyor ve bu arızalarda bölgede suyun sıklıkla kesilmesine neden oluyordu. Mahallede incelemelerde bulunan MUSKİ ekipleri hatların eskimiş olması nedeniyle yenileme çalışması başlattı. Gökben Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan hattın bin 400 metrelik kısmı yenilenirken bölgedeki su sıkıntısı da ortadan kalktı.

Alt ve Üst Yapı Aynı Anda Yenileniyor

Hat yenileme çalışması hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Fethiye İlçesi Gökben Mahallesinde hem alt yapı hem de üst yapı ile yaptıkları çalışmayla bölgenin önemli bir ihtiyacını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Ülgen, “Gökben Mahallemizdeki hatların eskimiş olması nedeniyle hat üzerinde çok sık arıza meydana geliyor bu arızalarda bölgede su kesintilerine neden oluyordu. Bizde mahalleyi besleyen hattın bin 400 metrelik kısmını yeniledik. Fen İşleri Dairemiz tarafından da kazı yapılan yolun tekrar kaplaması yapılacak. Gökben Mahallemiz bu şekilde hem uzun ömürlü ve sıkıntı yaşamayacakları içme suyu hattına hem de daha modern ve kullanışlı yollara sahip oluyor” diye konuştu.