Meclis Canlı

Fethiye 100 Yaş Evi İkinci Evleri Oldu


01.02.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’de hizmete sunulan 100 Yaş Evi, üyelerin adeta ikinci evi haline geldi. 100 Yaş Evi üyeleri günlerinin büyük bölümünü burada geçirirken sosyal yaşama daha aktif katılım sağlıyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin arttırılarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor.

 

100 yaş Evinde 571 Üye Bulunuyor


Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı 23 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilen Fethiye 100 Yaş Evinin üyesi sayısı kısa sürede 571’e ulaştı.

100 Yaş Evi üyelerine sağlıklı yaş alma ve yaşlılık eğitimlerinin yanı sıra danışmanlık hizmeti de veriliyor. 100 Yaş Evi’nde Dil Kulüpleri (İngilizce, Fransızca ve Rusça),Resim Atölye Çalışmaları (Resim, Heykel ve Seramik), Geleneksel Sanat Atölye Çalışmaları (Ebru, Minyatür), El Sanatları (Dikiş, Nakış ve Kanaviçe), Film Gösterim Günleri, Kitap Okuma Günleri, Kültür Gezileri, Alzheimer ve Demans Hastalıkları Üzerine Söyleşiler,  Satranç, Dama ve Tavla Turnuvası gibi birçok etkinlik düzenleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi müzik öğretmeni eşliğinde verilen eğitimlerde ağırlıklı olarak Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği parçaları seslendiriliyor.

 

Abdurrahim Şahin, “Eşimi 8 Ay Önce Kaybettim Burada Acım Hafifledi”

Bir başka 100 Yaş Evi üyesi Abdurrahim Şahin ise yaşadoğı acıları burada hafiflettiğini söyledi. Şahin “Ben yaklaşık 8 ay önce eşimi kaybettim. Daha sonra 100 yaş evine gelmeye başladım. Burada bir nebze olsun acımı unuttum. 100 yaş evine gelen diğer üyelerle kaynaştım. Dostluk ve arkadaşlık burada çok güzel. 100 yaş evinde resim yapmayı öğrendim. Kendi yaptığım bir resim çalışmamı Büyükşehir Belediye Başkanımıza hediye etmeyi planlıyorum. Bize bu imkanları sağlayan Sayın Osman Gürün’e çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Şahin; “Böyle evler Avrupa’da Yok”

Almanya’dan Fethiye’ye geldiğini söyleyen 100 Yaş Evi üyelerinden Güven Şahin “15 yıl önce Fethiye’ye yerleştim. Daha önce Almanya’da yaşadım. Fethiye 100 Yaş Evinde günlerimiz çok güzel geçiyor. Burası mental rehabilitasyon merkezi sanki. İnsanlar burada birlikte kahvaltı yapıyorlar. Birlikte oyun oynuyorlar. Resim ve müzik derslerinin olması çok güzel. Avrupa’da böyle bir şey yok. Bunu burada başardıkları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e sonsuz teşekkür ediyorum. Burası harika bir kuruluş” şeklinde konuştu.

 

Akalın; “Burası Bizim İkinci Evimiz Oldu”


Fethiye 100 Yaş Evi üyelerinden Gülçin Akalın buranın kendileri için ikinci ev olduğunu söylerken “6 yıl önce Fethiye’ye yerleştim. Açıldığı günden bu yana 100 Yaş Evine geliyorum. İnanın burada dünyaya yeniden geldim. Burada kimsenin kimseden bir menfaati yok. Burada dostluk var, arkadaşlık var, paylaşım var. Eğitmenlerimizden çok memnunuz. Ama en çokta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’den memnunuz. Çünkü böyle bir projeyi düşünüp hayata geçirmesi bizim için bulunmaz bir nimet. Burası adeta bizim ikinci evimiz oldu” dedi.