Meclis Canlı

Farklı kültürler Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde bir araya geldi


04.01.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturulan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde farklı kültürler bir araya geldi.

Üyelerin yaşam boyu öğrenme ilkesine bağlı olarak gerçekleştirilen etkinlik ve aktivitelerde İngilizce konuşma kulübü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Erasmus programı ile ülkemize gelen ve öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin katılımıyla İngilizce pratik yaptı. Kulüp çalışmaları ilk etapta basit kelimelerden cümle kurma sonrasında pratikte uygulamaya yönelik gerçekleştirildi. Sürekliliği olan konuşma kulüpleri üyelerin sosyalleşmelerine katkı sağlayarak, farklı kültürlerle bir araya gelerek İngilizceyi pratikte daha akıcı konuşmayı aynı zamanda konuşarak pratik yapacakları bir ortamda özgüvenlerinin artacağı bir zemin  oluşturulmaya çalışılıyor.

Yapılan hizmetlerden memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ve üyeler, böyle bir hizmeti sunduğu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e teşekkür ettiler