Meclis Canlı

Evde Bakım Hizmetleri için 12 Yeni Araç


22.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri’nin daha etkin ve hızlı verilmesi için Devlet Malzeme ofisinden 12 binek araç aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Evde Bakım Hizmeti’nde kullanılmak üzere alınan 12 aracın tanıtımını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç araçların tanıtımında yaptığı konuşmada, belediyeye ait 34 araç, kiralık 59 araç ve toplamda 93 araçla Muğla ili genelinde hizmet verdiklerini söyledi. Hacı Koç; “Muğla, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Daire Başkanlığımız tamamını Devlet Malzeme Ofisi’nden aldığı 17 hizmet aracı, 2 et taşıma aracı kamyon, 1 hizmet aracı pikap, 1 kapalı kasa barınak aracı, 3 hasta nakil ambulansı, 2 cenaze nakil aracı ile vektörle mücadele ve mezarlık hizmetleri için kiralanan 59 araçla Muğla ili genelinde hizmet vermektedir. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olmadan önce bünyemizde bulunan ve seçimlerden sonra ilçe belediyelerinden devralınan 3 et nakil kamyonu, 3 hizmet aracı, 1 kapalı barınak aracı ve 1 sıvı atık aracımız bulunmaktadır. Yeni alınan araçlarımız Muğla ili genelinde verdiğimiz ve vatandaşlarımızdan büyük destek alan evde bakım hizmetinde kullanılacak. Evde Bakım Hizmetimiz ile bugüne kadar 6024 vatandaşımıza ulaştık. Yeni araçlarımız Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi filosuna katılan araçlarla Muğla ili genelinde daha hızlı daha kaliteli hizmet vereceklerini söyledi ve yeni araçların Muğla’ya hayırlı olmasını diledi. Başkan Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairemiz’in, evde bakım hizmetleri, vektörle mücadele, barınaklar, mezbahalar, cenaze hizmetleri gibi vatandaşlarımız için önemli olan birçok alanda hizmeti var. Büyükşehir Belediyesi olarak her hizmet alanında kendi araçlarımızla vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. İlaçlamalar belirli mevsimlerde daha yoğun olduğu için bütçe açısından daha uygun olduğundan kiralık araç kullanıyoruz. Yeni kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapımızı, araç gerecimizi bütçemiz doğrultusunda yapıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Ulaşım, Fen İşleri, Sağlık, Sosyal, Zabıta gibi bütün daire başkanlıklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda 35 milyon liralık yatırım yaptık. Bu alt yapı ve filo ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla ili genelinde en çabuk, en kaliteli hizmeti vatandaşlarımıza ulaştıracak. Bütün birimleriyle Muğla Büyükşehir Belediyesi daha yaşanır bir Muğla için Fethiye’den Bodrum’a kadar çalışmalarını sürdürüyor. Yeni araçlarımız Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.