Meclis Canlı

Evde Bakım Hizmetleri Aylık Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi


14.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda ekiplerin bugüne kadar il genelinde 7 bin 212 haneyi ziyaret ettiği belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına ilçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanı ve diğer görevliler katıldı. Düzenlenen toplantıda sağlık ekiplerinin bugüne kadar il genelinde toplam 7 bin 212 haneyi ziyaret ederek 32 bin 930 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.



Evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına katılan personele, Bodrum biriminde görev yapan sağlık memuru Ahmet Şahin tarafından ‘Hasta taşıma teknikleri ve olay yeri triajı’ ile Doç.Dr. Baki Umut TUĞAY tarafından ‘Fizyoterapi ve evde bakım, hasta nakil hizmetlerinde fizyoterapinin yeri’ konularında bilgiler verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarının personelin bir araya gelmesi ve yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmaları adına oldukça verimli ve faydalı geçtiğini söyledi. Koç; “2014 yılı Ağustos ayında başladığımız evde bakım hizmetleri ile çok sayıda ihtiyaç sahibi, engelli, bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Bugüne kadar Muğla ili genelinde sağlık ekiplerimiz 7 bin 212 haneyi ziyaret ederek 32 bin 930 tıbbi müdahalede bulundular. Ayrıca ekiplerimiz 7 bin 248 genel bakım ve 4 bin 112 hasta nakil hizmeti verdiler. Sağlık ve sosyal alanda hizmetlerimiz artarak devam edecek.” dedi.