Meclis Canlı

Evde Bakım Hizmetleri 5 Bin 425 Haneye Ulaştı


10.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetleri Ağustos ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına, İlçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanları ve diğer görevlilerden oluşan toplam 41 kişilik personel gurubu katıldı.

Evde bakım hizmetlerinde görev yapan personelin, haziran ayı içerisinde 231 yeni haneyi ziyaret ederek 1882 evde tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi. Aylık değerlendirme toplantısında, ayrıca personellere yönelik hizmet içi eğitim seminerleri verilmeye devam edildi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen Müdür Yrd. Dr. Öner Önkaş ve Dr. Hasan Akpınar tarafından kanser erken tanı hizmetleri ile ana ve çocuk sağlığına yönelik İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen koruyucu sağlık hizmeti çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç tarafından Muğla il genelinde yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları ile düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin oldukça verimli ve faydalı geçtiğini söyledi. Hacı Koç; “2014 yılı Ağustos ayında başladığımız evde bakım hizmetleri ile bugüne kadar ekiplerimiz, Muğla İli genelinde toplam 5425 Hane ilk kez ziyaret edilmiş,12051 evde tıbbi bakım,2745 kişisel bakım,74 araçla hasta nakil 1369 ambulansla hasta nakil hizmetleri gerçekleştirilmiştir.” dedi.