Meclis Canlı

Erken ve Doğru Müdahale ile Zararı En Aza İndirebiliriz


02.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın eğitimine katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yangın, sel, deprem gibi doğal afet ve olaylarda vatandaşların nasıl hareket edeceğini, ne yapacağını bilmesinin, bu olaylardaki zararı en aza indireceğini, bunun da eğitim çalışmaları ile mümkün olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde doğal afet, yangından korunma, acil müdahale konuları üzerinde fazla durulmayan ve çok eksiği olan durumlar. Herhangi bir yangın olayında ya da bir sel ve deprem anında evimizde veya çalışma ortamımızda ne yapmamız gerektiğini bilirsek, pratik, anında ve çabuk müdahalelerle büyük felaketleri önleyebilir ya da zararı en aza indirebiliriz. Eğer herhangi bir olay karşısında bilgimiz varsa telaşımız da az olur. Bu eğitim çalışmalarına çok önem veriyorum. İki bölümden oluşan eğitimde teoride ve uygulamada öğrendiklerimizi ailemizin diğer fertleriyle, arkadaşlarımızla paylaşarak erken ve doğru müdahale yöntemlerini paylaşabilir, yanlış bilinenleri düzeltebiliriz. İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’müzün çalışmalarını tebrik ediyor, İtfaiye Daire Başkanlığı’mıza bu başarılı eğitim çalışması için teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 246 personele Doğal Afet, Yangından Korunma, Acil Müdahale ve Tahliye Eğitimi verildi. İki bölüm halinde verilen eğitimin ilk bölümünde Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Doğal Afet, Yangından Korunma, Acil Müdahale ve Tahliye Eğitimi konularında sunum yaptı. Eğitimin ikinci bölümünde, eğitime katılanlara yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi ve trafik kazası esnasında yaralıların araçtan çıkarılması, olay mahallinin güvenlik çemberine alınması başarılı bir şekilde canlandırılarak eğitime katılanlara anlatıldı.