Meclis Canlı

Engelsiz Plaj Akyaka’da Hizmete Girdi


11.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Akyaka sahilinde 30 metre uzunlukta engelli bireylerin sandalyeleri ile denize girebileceği alan oluşturuldu.



Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen alanda fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak yürüyüş platformu, özel şezlonglar, özel soyunma kabinlerini barındıran tesis ücretsiz olarak hizmet verecek.



Engelsiz plajının tanıtımında bir konuşma yapan Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, yapılan çalışmanın memnun edici bir çalışma olduğunu belirtti. Çakıroğlu, “Özellikle bedensel engellilerimizin kıyıdan denize girmeleri çok zordu. Şimdi kendilerine tahsis edilecek sandalyeler ile denizde kendilerini çok daha özgür hissedecekler. Engelliler için hayata geçirdikleri bütün projeleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.



Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, engelli bireylerin hayatın her alanında yer almaları için çalışmalar yaptıklarını, ‘Engeliz Plaj’ projesinin de bunlardan birisi olduğunu söyledi. Koç, “Biz engelli bireylerimizin hayatın her alanına dahil olmalarını istiyoruz. Çalışma, sosyal, sportif aktiviteler alanların tamamında hayata dahil etmek istiyoruz. Bu projemiz de bunlardan birisi Engelli vatandaşlarımızın diğer vatandaşlarımız gibi denize girebilmelerini sağlamak için proje uyguladık.. Haziran ayı sonuna kadar Milas Ören, Datça Hastane önü ve Bodrum Kumbahçe plajlarımızda kısa sürede engelsiz plajlarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.