Meclis Canlı

Engelleri Sporla Aşan Şenlik


15.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi “Engelleri Sporla Aşalım” Şenliği düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi’nin Düğerek Sosyal Tesisi ve Spor Kompleksi’nde düzenlediği “Engelleri Sporla Aşalım” şenliğine Muğla ve ilçelerinden 6 özel sporcular spor kulübünden 85 sporcu katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelleri Sporla Aşalım” şenliğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Muğla ve ilçelerini ziyaret için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Engelleri Sporla Aşalım Şenliğinde yaptığı konuşmada, engellerin sevgiyle, hep birlikte aşılacağını ve Muğla’daki bütün belediyelerin yapacağı çalışmalarda engelli vatandaşları düşünerek hizmet ürettiklerini ve üreteceklerini söyledi. Başkan Gürün; “ Engelleri Sporla Aşalım etkinliğimize Muğlamızın bütün ilçelerinden özel sporcularımız katıldı. Bu özel çocuklarımızın arkadaşlarıyla birlikte spor yaparken, birlikte vakit geçirirken yaşadıkları mutluluk ve neşeyi yüzlerinde görmek bizleri de mutlu etti. Muğla’da Muğla Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onların sosyal hayatta varlığını sürdürebilmeleri için projeler ve hizmetler üreteceğiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşımda kullanılmak üzere aldığı bütün otobüslerde engelli vatandaşlarımızın rahat inip binebilmesi için engelli rampası olan otobüsleri tercih etti. Engellilerimiz için sokaklar, parklar, oyun alanları, spor aletleri gibi birçok hizmeti ilçe belediyelerimizle birlikte 5 yıllık görev süremiz içinde devam ettireceğiz. Zihinlerdeki engelleri ortadan kaldıracağız ve bunu sosyal hayatta uygulayacağız. Muğla birbirini kucaklayan, iyi günde , kötü günde birlikte olmayı bilen bir kent, şenliğimiz Muğlamıza hayırlı olsun.”dedi.

“Engelleri Sporla Aşalım” şenliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir kentin, bir ülkenin çağdaşlaşmasının toplumdaki engelli vatandaşaların konumuyla, yaşam kalitesinin arttırılmasıyla mümkün olacağını, yerel yönetimlerin başarısının da engelliler için yaptığı hizmetler ve ürettiği projeler ile ölçülebileceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve Engelleri Sporla Aşalım şenliğine emeği geçen herkese teşekkür eden Veli Ağbaba, engelli sporcuların ailelerinin ve öğretmenlerinin en çok teşekkürü hak ettiğini söyledi.