Meclis Canlı

Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda Eğitimler Devam Ediyor


24.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytindostu Derneği ve Muğla Ticaret Borsası ile ortaklaşa olarak Muğla Ticaret Borsası hizmet binasında 2017 yılında faaliyete geçirdiği Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda, zeytinyağı tadım eğitimleri devam ediyor.

24 panelistin aynı anda tadım yapabildiği 2 ayrı panel odası bulunan laboratuvarda yapılan çalışmalar ile zeytinyağında kaliteli üretim, değer artışı, ihracata yönelik ürün elde etme ve bilinçli tüketici kavramlarında katkı sağlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda Nisan ayında yapılan eğitimde kaliteli zeytinyağı üretimi, zeytinyağında dikkat edilmesi gereken hususlar ve sağlıkla ilişkisi konularında bilgiler verilirken, 5 çeşit kaliteli ve kalitesiz yağ ile tadımlar yapıldı. Eğitim sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Gıdaların işitme, dokunma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini hissetmek, ölçmek, analiz etmek ve yorumlamak için kullanılan bir yöntemi olan duyusal analiz eğitimlerine kurumsal / kişisel ve grup olarak katılmak isteyenler Muğla Büyükşehir Belediyesi web sitesi etkinlikler kısmından ya da 0 252 2141096 / 3305 numaralı telefondan başvuru yapabilecekler.