Meclis Canlı

Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda Eğitimler Devam Ediyor


13.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytindostu Derneği ve Muğla Ticaret Borsası’nın ortak girişimleri ile Muğla Ticaret Borsası hizmet binasında 2017 yılında faaliyete geçirdiği  Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda, zeytinyağı tadım eğitimleri devam ediyor. Şuana kadar laboratuvarda 216 kişinin katılımı ile 8 adet eğitim düzenlendi.

24 panelistin aynı anda tadım yapacağı 2 ayrı panel odası bulunan laboratuvarda yapılacak çalışmalar ile kaliteli üretim, değer artışı, ihracata yönelik ürün elde etme ve bilinçli tüketici kavramlarında katkı sağlanması hedefleniyor.

Gıdaların işitme, dokunma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini hissetmek, ölçmek, analiz etmek ve yorumlamak için kullanılan bir yöntemi olan duyusal analiz eğitimlerine kurumsal / kişisel ve grup olarak katılmak isteyenler Muğla Büyükşehir Belediyesi web sitesi etkinlikler kısmından ya da 0 252 2141096 / 3305 numaralı telefon ile başvuru yapabilecekler.

Bu kapsamda Şubat ayında yapılan eğitimde kaliteli zeytinyağı üretimi, zeytinyağında dikkat edilmesi gerekenler ve  sağlıkla ilişkisi konularında bilgiler verilirken, 5 çeşit kaliteli ve kalitesiz yağ ile tadımların yapıldığı eğitime 22 kişi katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.