Meclis Canlı

Dünyada örneği olmayan Zurnazen Festivali başladı


03.09.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 5’incisi düzenlenen ve dünyada sadece Muğla’da yapılan Uluslararası Zurnazen Festivali’nin startı Milas İlçesinde verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve dünyada tek olan Zurnazen Festivali’nin 5’incisi Milas İlçesinde start aldı. Festival Milaslı çocuk zurnacı ve davulcular eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milletvekillerinden Mürsel Alban, Suat Özcan, İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hacırüstem Meydanında başlayan kortej konserin yapılacağı Atapark Meydanı’nda sona erdi.

Yürüyüşün ardından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival çok renkli görüntülere sahne olurken Bulgaristan, Tayvan, Azerbaycan, Makedonya, Mısır ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan dünyaca ünlü zurna sanatçıları performanslarını sergiledi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat kendi kültürlerini yansıtan bu festivalin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu belirtirken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Osman Gürün; “Zurnazen festivalimiz büyüyerek devam edecek”

Festivalin başlangıç gününde vatandaşlara seslenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Zurnazen Festivalinin geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Gürün, ilk düzenlendiğinde zurnazen festivalinin bazı kesimlerce eleştirildiğini belirtirken, “Düzenleyeceğimiz dönemde bize zurnanın festivali mi olur dendi. Ancak şu an görüyoruz ki bu festival dünyanın her yerinden katılımcıların olduğu ve vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gösterilen bir festival haline geldi. Zurna dünyada en geniş alanda çalınan enstrümanların başında geliyor ve zurnanın sesini duyan orada yaşayan insanlar başka bir duyguya sahip oluyor ve herkese kendi enstrümanı olarak görüyor. 4 gün sürecek festivalimizin açılışını Milas ilçemizde sizlerle yapıyoruz. Milas özellikle Dibekdere Mahallesi ile 7 den 70 e zurna enstrümanına hayat veren vatandaşlarımızın yöresi. Dibekdere Mahalle’mizde tabiri caizse zurna çalmayı bilmeyene kız bile vermezler. Kültürümüzün, örf ve adetlerimizin bir parçası olan Zurna ve davulu böyle büyük bir festivalle sizlerle buluşturmanın mutluğunu yaşıyoruz. Mısır’dan Tayvan’a, Azerbaycan’dan Bulgaristan’a zurna sanatçılarımız sizler için çalacak. Festivalimizi önümüzdeki yıllarda hem katılımcı sanatçılar hem de düzenleneceği şehirlerle büyüterek devam ettireceğiz” dedi.