Meclis Canlı

Dünya Şampiyonu Okçudan Başkan Gürün’e Ziyaret


25.10.2017

Arjantin’de yapılan Gençler Dünya Okçuluk Şampiyonası makaralı yayda Dünya Şampiyonu olan Milli Sporcu Emircan Haney Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün okçulukta ülkemize ve Muğlamıza dünya şampiyonluğu yaşatan Muğlaspor Okçuluk Takımı Milli Sporcusu  Emircan Haney ve hocası Ejder Sözen’e teşekkür ederek şampiyon okçuyu plaketle ödüllendirdi.

 

Dünya Şampiyonu sporcu Emircan Haney ziyarette çalışmanın ve inanmanın sayesinde bu başarıyı elde ettiğini, gelecek yıl ülkemizi ve Muğlamızı Amerika’da düzenlenecek Amerika Dünya Salon Okçuluk Yarışması’nda gençler kategorisinde başarıyla temsil edeceğini söyledi. Emircan Haney’in başarısında büyük pay sahibi hocası Dr. Ejder Sözen’de okçulukta başarılı bir jenerasyon yakaladıklarını, Türkiye seçmelerinde yaptığı atışlarla Emircan’ın dünya şampiyonasında kürsüye çıkacağına tahmin ettiklerini söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin Yatağan Bencik’te yapımına başladığı tesisin sporcularına antrenman yapması için disiplin getireceğini belirtti.

 

“Çalışmanın ve Emek Vermenin Sonucu Dünya Şampiyonluğu”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ülkemizde ve Muğlamızda futbol dışındaki branşlarda çok başarılı, kabiliyetli gençlere sahip olduklarını, doğru, yeteneklerine göre yönlendirme ve eğitimlerle gururumuz Emircan Haney gibi her branşta dünya şampiyonu çıkarabileceklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Özellikle futbol dışındaki branşlarda, özgün, kabiliyetli gençlerimiz var. Bu yeteneklerin doğru yoğrulması, şekillenmesi için de ustalar, eğitimciler gerekiyor. Emircan Haney, Muğla’da başlayan okçuluk serüveninde yeteneklerini ve kabiliyetini gören hocası meslektaşım Dr. Ejder Sözen’le birlikte çalışarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. Ülkemiz ve Muğlamız için büyük bir gurur. Emircan elde ettiği bu başarı ile genç sporcu arkadaşlarına da örnek olacak. Büyük bir emekle dünya şampiyonluğuna ulaşan sporcumuz Emircan Haney’i ve hocasını kutluyor, ülkemize ve Muğlamıza yaşattıkları gurur için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Sporda Kalıcı Başarılar İçin Spor Okulları Hayata Geçirilmeli”

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde amatör sporlara, sporculara, kulüplere destek olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün spor yatırımlarına 15 Milyon TL, spor kulüplerine de yaklaşık 4 Milyon destek sağladıklarını söyledi. Basketbol, voleybol, tenis, yüzme, jimnastik, güreş gibi branşlarda 17 tesisi tamamladıklarını, 16 tesisin de yapım aşamasında olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sporda kalıcı başarılar için sporcuların eğitim ve spor hayatını birlikte sürdürebileceği ilk, orta, liseyi de kapsayan Spor Okulu projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.