Meclis Canlı

Dünya Gençleri Muğla’dan Memnun Ayrıldı


13.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Merkezi’nin birlikte düzenlediği Workcamp(Çalışma Kampı) projesi öğrencilerin başarılı çalışmaları ve Muğla gezileri ile sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Workcamp ile 4 Güney Kore’li, 3 İspan class="accessibility-plugin-ac"yol, 1’i Meksikalı, 2 Fransız ve 2 Türk öğrenci 26 Haziran-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında Muğla’da spor çalışmalarına katıldı ve Muğla’yı tanıma fırsatı buldu. 14 gün boyunca Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği spor tesislerinde haftanın 5 saati çalışan öğrenciler diğer zamanlarında Bozüyük, Stratonikea, Menteşe, Akbük,  Akyaka, Bodrum ve Göcek’i gezerek Muğla’yı tanıma fırsatı buldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkan V. Ali İnan, Workcamp çalışma programının çok yararlı geçtiğini, Kamp bitiminde yapılan değerlendirme toplantısında 4 farklı ülkeden 12 öğrencinin iş sonrası yapılan aktivitelerden ve yapılan tarihi, kültürel gezi programlarından çok memnun kaldıklarını söyledi. Ali İnan; “26 Haziran da başlayan Workcamp projesi ile 4 farklı ülkeden 12 öğrencimiz Muğla’ya geldi. Çalışma programı kapsamında haftanın 5 saati belediyemizin spor tesislerinde çalışan öğrencilerimiz diğer zamanlarında Muğla’yı gezme ve tanıma fırsatı buldu. Kamp sonrası yaptığımız değerlendirme toplantısında öğrencilerimiz 14 gün boyunca kaldıkları Muğla’yı çok beğendiklerini, insanlarının çok sıcakkanlı olduğunu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Muğla’nın çok özel bir kent olduğunu söylediler. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür projeleri devam ettireceğiz ve uluslararası anlamda gençlerimizin birbirlerini, kültürlerini tanımasını sağlayacağız.” dedi.