Meclis Canlı

Dünya Gençleri Muğla’da Buluştu


12.11.2014

“Sağlık Bizim Yaşam Stilimiz” sloganı ile Ulusal Ajans tarafından desteklenen Erasmus + programı ile Muğla’ya gelen 8 farklı ülkeden 30 öğrenci Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü projesi ile Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve Erasmus + programı ile Muğla’ya gelen Polonya, İspan class="accessibility-plugin-ac"ya, İtalya, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Litvanya, Türkiye’den 30 öğrenci Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, farklı ülkelerden Muğla’yı ziyaret eden öğrencilerle buluşmasında, farklı kültürden gelen öğrencilerin birlikte ortak bir projede yer almasının ülkelerin birbirlerini tanıması açısından faydalı olacağını söyledi. Başkan Gürün; “ Farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerin bu tür projelerle bir araya gelmesi, yeni dostluklar kurması çok önemli ve olumlu bir proje. Dünyamızda yaşanan olumsuzlukları göz önüne alırsak bütün bu yaşananlara kendilerini, komşularını ya da diğer ülkeleri iyi tanıyan, iletişim kurabilen gençler son verebilir. Kalıcı barışların sağlanabilmesi ve daha yaşanır bir dünya için insanların birbirini tanıması, diyalog kurabilmesi yani konuşabilmesi gerekiyor. Ülkemizi ve Muğla’mızı ziyaret eden öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, bundan sonra da aileleriyle kendilerini Muğla’mıza bekliyoruz.” dedi.