Meclis Canlı

Dünya Engelliler Günü’nde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi


04.12.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’de ilk defa görme engelliler fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi Kent Orkestrasının katkılarıyla 10 engelli birey şarkı ve türküler seslendirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türkiye’de ilk defa görme engelliler fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Bodrum Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘6. His Gördüklerimizin De Ötesinde’ görme engeliler fotoğraf sergisinde 50 eser sergilendi.

Görme engelli bireyler Tayfun Cura, Cengiz Orçun ve Efe Beray Altın’ın objektifinden eserlerin sergilendiği serginin açılışına Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Kent Konseyi Başkanları, Dernek Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

10 engelli birey şarkı ve türküler seslendirdi

Sergi açılışının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile hazırlanan ve engelli bireylerden oluşan ‘Engelsiz Söyle’ ekibi tarafından Deniz Üstü Köpürür adlı klip gösterimi yapıldı. Klip gösteriminin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediye Kent Orkestrasının eşliğinde başlayan konser farklı engel gruplarından (görme, bedensel, zihinsel vb) 10 engelli bireyin seslendirdiği şarkı ve türkülerle devam etti. Konserde engelli bireyler tarafından “Seven Ne Yapmaz Ki, Son Hıçkırık, Kendine İyi Bak, Ver Elini İstanbul, Ummadığım Anda, Zorlu Sevdam, Kerimoğlu, Aynalı Körük, Candan İleri-Sunam, Pınarın Başından, Çeşmi Siyahım, Bahçe Duvarından Aştım, Ormancı, Katip Arzuhalim, El Vurup Yarimi İncitme ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” eserleri seslendirildi.