Meclis Canlı

Drone Tespit Ediyor, Kaçak Hafriyatın Önüne Geçiliyor


17.08.2020


Kaçak hafriyat döküm alanlarını sıkı bir şekilde takip eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümlerle daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için drone ve hafriyat araçları uydu takip sistemi ile denetim çalışmalarını sürdürüyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, hafriyat atıklarının belirlenen sahalarda bertaraf edilmesi, insan ve çevre sağlığı ile şehir estetiğinin bozulmaması için kapsamlı denetim çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdürüyor. Kaçak hafriyat döküm alanlarını sıkı bir şekilde takip eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümlerle daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için teknolojinin imkânlarından en üst düzeyde yararlanıyor.


 

Kaçak Dökümlere Göz Açtırılmıyor

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yaşanabilir çevrenin sağlanması ve korunması adına yapılan hafriyat denetim çalışmalarını, drone ve hafriyat araçları uydu takip sistemi ile il genelinde 7 gün 24 saat gerçekleştiriyor. Drone kullanma ehliyeti bulunan Büyükşehir personeli ile kaçak hafriyat dökümü alanlarını kontrol eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, şüpheli durumlarda gördüğü kamyonlara anında müdahale ediyor.

 

2020 yılında 200 Bin TL idari para cezası uygulandı

Çevre kirliliğinin önüne geçmek için il genelinde rutin olarak denetimler yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, uygunsuz yerlere çöp, moloz, inşaat atıkları atarak çevreyi kirleten şahıslara cezai işlem uyguluyor. Bu doğrultuda 2020 yılının ilk 6 ayında Büyükşehir Zabıta ekipleri tarafından 414 denetim gerçekleştirilerek 200 Bin TL idari para cezası uygulandı.


 

Büyükşehir Belediyesi; “Drone ve hafriyat araçları uydu takip sistemi ile kaçak dökümlerin önüne geçiyoruz.”

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden şu açıklamaya yer verildi: “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre hassasiyeti ile hareket ediyor, şehrimizin doğasını, çevresini, suyunu, toprağını korumak adına hayata geçirdiğimiz drone ve hafriyat araçları uydu takip sistemi ile kaçak dökümlerin önüne geçiyoruz. Şehrimizde hafriyat, moloz ve çevre kirliliğine neden olacak tüm dökümlere karşı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyor, karşılaştıkları olumsuz durumları ilgili birimlere bildirmelerini rica ediyoruz” denildi.