Meclis Canlı

Dört Belediye Hizmet İçin Anlaştı


19.04.2017


Antalya ile Muğla illeri arasında Karaçay üzerinde bulunan ve yaşanan sel felaketi nedeniyle hasar gören köprünün yapımı için Muğla Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer Belediyesi ile Kaş Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Antalya ile Muğla illeri arasında Kaş ilçesine bağlı Palamut-Aklar ve Seydikemer ilçesine bağlı Korubükü mahallelerini birbirine bağlayan köprü yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gördü. Karaçay üzerinde bulunan köprünün yapımı için Muğla Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer Belediyesi ile Kaş Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Konu hakkında görüşlerini belirten Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz “Muğla Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Seydikemer ve Kaş Belediyeleri arasında bölgemiz için önemli olan ve mahallelerimizi birbirine bağlayan köprü için bir protokol imzaladık. Sel nedeniyle zarar gören köprüyü bu protokol sayesinde kısa zamanda yeni haline kavuşturarak vatandaşlarımızın yeniden hizmetine sunacağız. Hizmet için bir araya gelen belediyelerimize ve değerli başkanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise “Güvenli ve düzenli yol, köprü çalışmaları ile vatandaşlarımızı birbirine bağlıyor, mesafeleri kısaltıyoruz. Muğlamızda üç yılda 249 milyon yatırımla 1525 km yol çalışması yaptık. Vatandaşlarımızın sevdiklerine güvenle ulaşmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Antalya Büyükşehir, Seydikemer ve Kaş Belediyeleriyle imzaladığımız protokol ile selden zarar gören köprünün yapımını en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Daha öncede Muğla-Denizli sınırında olan Karacaören-Beyağaç yolunun yapımında  Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yol genişletme, sanat yapıları ve 17 kilometre 1. Kat asfalt kaplama çalışması yaparak  yolu daha güvenli ve konforlu bir hale getirdik. Ayrıca Muğla-Aydın il sınırı arasında Çamoluk mahallesinde sorumluluğumuzda bulanan yolda 8 kilometre asfalt kaplama çalışması yaptık. İmzaladığımız bu protokol vatandaşlarımızı mutlu etmek ve onlara en iyi hizmeti vermek için diğer kurum ve kuruluşlarla her zaman ortak paydada buluşabileceğimizi gösteren örneklerden biri. Köprü yapımı için bizimle bir araya gelen Antalya Büyükşehir, Seydikemer ve Kaş Belediye Başkanlarımıza ve tüm değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Dört belediye tarafından imzalanan protokol kapsamında yapılacak köprünün yapım giderleri iki büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak, yapım ve kontrolleri ise ilçe belediyelerinde olacak.