Meclis Canlı

Doktor Başkan Tıp Öğrencileri İle Buluştu


21.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Beyaz Önlük Giyme törenine katılarak geleceğin doktor adayları ile bir araya geldi.



Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için Tıp Fakültesi’ne 82, İngilizce Tıp bölümüne de 41 öğrenci kayıt yaptırdı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde her sene yapılarak geleneksel hale getirilen Beyaz Önlük Giyme törenine katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yeni kayıt yaptıran tıp öğrencileri ve aileleri ile bir araya geldi.



“1999 Yılında Ak Göyneği Çıkarıp Kara Göyneği Giydim”

Ailelerin evlatlarının topluma yararlı bireyler olması için doğumundan itibaren uğraş verdiğini söyleyen Başkan Gürün, bireylerin sevdiği, yapabileceği, arzu ettiği bölümü kazanarak geleceği ve mesleği için ilk adımı üniversitede attığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Sizlerin bulunduğu sıralardan Tıp Fakültesi’nden 1972 yılında mezun oldum. Ortopedi doktoruyum. Halk deyişi ile kırık, çıkıkçıyım. 1999 yılına kadar aktif olarak doktorluk yaptım. 1999 yılında ise yerel tabirle ak göyneği çıkarıp kara göyneği giydim. Yani belediye başkanlığı görevime başladım. Ama o beyaz gömleği, o güzelliği aynı zamanda büyük sorumluluğu hala üzerimde taşıyorum. Doktor olmaktan, bu mesleği seçmekten büyük gurur duyuyorum.” dedi.




“İnsanı Sever, Mesleğinize Gerekli Saygıyı Gösterirseniz Büyük Hizmetler Yapabilirsiniz”

Doktorluk mesleği ile ilgili tecrübelerini ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, doktorluğun sadece bilimsel yönünü öğrenmenin bu meslek için yeteli olmayacağını, özel hayatı ikinci plana iten bu meslekte insan sevgisinin çok önemli olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Doktor olmak sadece hekimliğin bilimsel yönünü öğrenmek ve onu en iyi öğrenerek hastalara tatbik etmek değil, doktorluk kendi yaşantısını ikinci plana iterek hastalara faydalı olmaya çalışmak, hastalara zaman ayırmayı gerektiren, hayat boyu devam eden ve yapacağınız Hipokrat yeminine uygun olarak yaşantınızı, eşinizi, çocuklarınızı etkileyen bir meslek. Bu mesleği yapabilmek için önemli olan şey sevgi. Eğer insanı severseniz, mesleğinizi sever ona gerekli olan saygıyı gösterirseniz çok büyük hizmetler yapabilir, keyif alabilirsiniz. Bir hastanızın size sağolun doktorum, eksik olmayın demesi en büyük armağan. Hekimlik ile hasta arasına para girmemeli. Para tamamen ikinci, üçüncü planda olmalı, para herkese lazım ama onun esiri olunmamalı, işimizi, mesleğimizi sevgiyle, inançla yapmalıyız. En uzun tahsillerden birisi doktorluk, altı yıl. Bitmeyecek gibi gelecek zaman kısa sürede geçecek. Muğla Tıp Fakültesi’ni seçtiğiniz için çok şanslısınız. Gerek deneyimli hocalarınız, gerekse sevgi ve hoşgörünün şehri Muğla’da eğitim hayatınızı geçireceksiniz. Zaman içerisinde tıbbi bilgiler alacaksınız aynı zamanda deontoloji(tıbbi ahlak) bilgilerini, davranış şekillerini de öğreneceksiniz ve topluma çok yararlı, değerli bir meslek sahibi olmanın mutluluğu ile hizmet vereceksiniz, yolunuz açık olsun.” dedi.