Meclis Canlı

Doğalgaz Bilgilendirme Panelinin İkincisi Yapıldı


05.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makine Mühendisleri Odası Muğla Temsilciliği işbirliği ile Muğla’da Doğalgaz konulu paneli ikincisi düzenlendi.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hida Kılıç, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, makine mühendisleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Demirçalı, BACADER koordinatörü Muammer Akgün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Şube Müdürü Aylin Aydın, Alt Yapı Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Erkan Akyol ve yüklenici firma AKMERCAN Muğla Doğalgaz Bölge Müdürü Serdar Kapanoğlu; hem Muğla’da doğalgazın gelişim süreci hakkında bilgi verdi hem de vatandaşların sorularını yanıtladı.

Panelde konuşma yapan Makine Mühendisleri Odası Muğla Temsilcisi Hüseyin Çakır, düzenlenen panel sayesinde vatandaşların süreç hakkında daha doğru bilgiler öğrenebileceğini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban ise yaptığı konuşmasında, bu panelin; şeffaflığın bir göstergesi olduğunu söyledi. Çoban; “Vatandaşlarımızın kulaktan duyma yanlış bilgileri ve kafalarına takılan soruların en doğru cevapları öğrenebilecekleri yer burası. Doğalgaz yapım süreci uzun bir süre ve her kurumun farklı sorumlulukları var. Vatandaşlarımızın doğalgaz ile ilgili kafalarına takılan soruları, sağdan soldan değil de yetkili kişilerden öğrenmeleri gerekiyor. Bunun için gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse Menteşe Belediyemiz, Makine Mühendisleri Odamız ve Akmercan Firmasının yetkilileri sizleri doğru bir şekilde bilgilendirmeye her zaman hazır.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların adından panel Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Demirçalı moderatörlüğünde başladı. Katılımcıların sorularının da cevaplandığı panelden vatandaşlar memnun ayrıldı.