Datçalılar Halit Turgay’la buluşuyor

07.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi kültür kenti Muğla’ya yakışan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediye orkestrası 2. Datça Knidos arkeoloji günleri kapsamında, dünyaca ünlü flütist-besteci Halit Turgay’ı konuk edecek.

Dinleyicilerin müzik dolu dakikalarla keyifli anlar yaşamaları beklenen konser, 12 Ağustos tarihinde Datça Knidos’da saat 21.00’da başlayacak.

Birçok eserin Türkiye’de ilk seslendirilişini yapan Turgay, ‘Muğla Flüt Konçertosu, Dünya Prömiyeri’ni Datça Knidos Antik Kentinde yapacak.

Bugüne kadar başta Hüseyin Sermet, William Bennett, Ashan Pilai, Şirin Pancaroğlu vb. gibi usta müzisyenlere konserler çalan Halit Turgay, bunların dışında bir eğitmen olarak yetiştirdiği öğrencilerle pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada başarılar kazandı

.