Meclis Canlı

Datça Badem Çiçeği Şenliği ile ısındı


08.02.2020


Şubat ayının ilk haftası Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Datça Badem Çiçeği Festivali' başladı. 9 Şubat tarihine kadar devam edecek festival kapsamında kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanında yöresel ürünlerden oluşan stantlarda katılımcılara satış yapılıyor.

Muğla’nın Datça ilçesinde 7-9 Şubat tarihleri arasında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Datça Badem Çiçeği Festivali’ Türkiye’nin dört bir yanından katılım ile başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Datça Badem Çiçeği Festivali’ kapsamında Şenkaya Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan 1 kilometrelik kortej yürüyüşüne Datça Belediye Başkanının yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Caddesi'nde açılan, yöresel ürünler ve hediyelik eşya satışlarının yapıldığı stantlarının önünden geçen kortejin önünde yer alan festival maskotu 'Badem Çocuk' büyük ilgi görürken, yürüyüşe katılanları Cumhuriyet Meydanı girişinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi karşıladı. Festivalde, en iri badem, en hızlı badem kırma yarışmalarının yanı sıra, halk oyunları ve dans gösterileri gibi çeşitli etkinliklere yer verildi.

Üç gün sürecek olan festival birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak

Üç gün sürecek olan festival boyunca, ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere, Reşadiye, Hızırşah Palamutbükü ve Eski Datça'da çeşitli etkinliklere yer verilecek. Dans ve halk oyunları gösterileri ile konserler düzenlenecek.  Badem kırma yarışları, söyleşiler, badem çiçeği fotoğraf yarışması yapılacak.