Meclis Canlı

Dalyan’da Ulaşımda Dönüşüme Katıldı


20.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşımda dönüşüm çalışmalarının ikincisini Dalyan Mahallesi’nde düzenlenen Dalyan Kooperatifi’nin 22 yeni aracını tanıtarak gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla genelinde ulaşımda vatandaşların güvenli ve konforlu seyahat etmeleri ve bütün araçların Büyükşehir ulaşım sistemine entegresi için başlattığı dönüşüm çalışmalarına Dalyan Kooperatifi ile devam etti. Dalyan Kooperatifinde hizmet veren 44 araç yerine artık vatandaşlara 22 modern, konforlu, engelli rampalı araçla Muğla Büyükşehir Belediyesi Özel Denetimli Halk Otobüsü olarak hizmet verecek.

Araçların tanıtım töreninde konuşan Dalyan Kooperatifi Başkanı Adnan Aydın, Dalyan-Ortaca, Dalyan-İztuzu, Dalyan-Eskiköy-Ortaca arasında bundan sonra 22 araçla hizmet vereceklerini, araçların engelli rampalı, kent kart sistemine uyumlu, kamera sistemli ve 20 kişilik olduğunu söyledi.

Karsan Otomotiv Türkiye Satış Müdürü Kaan Erkırtay araçların tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Karsan olarak Muğla’da yaşanan değişimin, yenilenmenin bir parçası oldukları için mutlu olduklarını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde toplu taşımada başlattığı güvenli, konforlu, erişilebilir ulaşım hizmetlerinde hem vatandaşların hem de esnafın kazançlı çıkacağını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, 5216 sayılı kanun ile Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin görev ve yetkileri kapsamında ulaşımda dönüşüm konusundan toplu taşımacı esnafın bilgilendirildiğini, verimsiz, atıl, çalışmayan araçlara ödenen araç başı zarar maliyetlerinin ortadan kaldırılarak, daha çağdaş, toplu taşıma standartlarında belediyenin otobüsleri ile aynı koşullarda vatandaşlara hizmet verileceğini söyledi. Vatandaşların yasal hakları olan 65 yaş üstü, şehit yakını, gazi, milli sporcu gibi ücretsiz toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabileceğini söyleyen Alper Kolukısa, bu kamu odaklı yeni sistemden hem esnafın hem de vatandaşların kazançlı çıkacağını söyledi ve araçların Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, araçların tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Dalyan’ın Muğla’nın dünyaya açılan pencerelerinden biri olduğunu, bu güzel hizmetle Dalyan’ın ne kadar önemli, çağdaş bir kimliğe sahip olduğunu bir yönüyle yerli ve yabancı misafirlerin göreceğini söyledi Ayrıca esnafa araçlarını birleştirerek ortak olarak çalışacakları ve ekmeğine sahip çıktıkları için teşekkür eden Hasan Karaçelik, yeni araçların Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.

Muğla’ya Yakışan Hizmeti Esnafımızla Birlikte Veriyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra vatandaşlara ulaşımda bütün hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından verileceğini, Muğla ili genelinde bütün vatandaşların daha çağdaş, daha modern araçlarla ulaşım hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çok güzel bir hizmetin tanıtımı için Dalyan’dayız. Büyükşehir Belediyesi olduğumuzdan beri yaptığımız çalışmalarla ulaşımda dönüşüm konusunu esnafımıza anlattık. Ulaşımla ilgili görev ve yetki Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu için vatandaşlarımızın bu haktan eşit şekilde yararlanması gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızın çağdaş, modern araçlarla, ayrıca yasal hakları olan 65 yaş üstü, şehit yakını, gazi gibi vatandaşlarımızın da ücretsiz ulaşım hakkından yararlanması için Muğla genelinde çalışmalarımız sürüyor. Yatağan Kooperatifi 104 aracını 26 yeni, modern, engelli rampalı araçlarla, Dalyan Kooperatifi de 44 aracını 22 yeni, modern, engelli rampalı araçlara dönüştürerek bu dönüşüme öncülük ettiler. Kooperatif üyelerine, Ulaşım Daire Başkanlığı’mıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muğla ili genelinde şoför esnafımızla birlikte konuşarak bu dönüşümü gerçekleştiriyoruz ve bu dönüşümden hem esnafımız hem de vatandaşlarımız kazançlı çıkacak. Yolunuz açık olsun, Muğla’ya yakışan bir hizmeti hep birlikte Muğlalı hemşerilerimize sunuyoruz.” dedi.