Cumhuriyetimiz 92 Yaşında

28.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet’in kuruluşunun 92.yılında bir kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 29 Ekim 1923 yılında kurulan, temelinde Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve cesaretini barındıran Cumhuriyet’in 92.yılını coşkuyla kutlayacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Türk Milleti, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda tek yürek olmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde dünya tarihini değiştiren bir zafer kazanmıştır. Kazanılan zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Türk Milleti’nin özgür iradesine en uygun yönetim şekli olan halk iradesine dayanan Cumhuriyet’i gene halkın desteğiyle kurmuştur.” dedi.

“Cumhuriyet’in Kazanımlarına Her Zamankinden Daha Fazla Sahip Çıkmalıyız”

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan gelişmelerin, siyasi belirsizliklerin, ayrıştırıcı politikaların bütün vatandaşları olumsuz etkilediğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türk Milleti’nin her zamankinden daha fazla bir olmaya, birlikte olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerleyen, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı, çağdaş, modern, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, komşularıyla, diğer dünya devletleri ile barış içinde yaşayan, güçlü bir ülke yapmak için Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92.yılında, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, bütün ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.