Meclis Canlı

Cumhuriyet Kadınları voleybol turnuvasıyla Cumhuriyeti kutladı


30.10.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Muğla Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Muğla Voleybolunu Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘2. Geleneksel Cumhuriyet Kadınları Voleybol Turnuvası’ yapıldı.

Düğerek Sosyal Tesisleri Spor Salonu’nda yapılan turnuvada Veteran Kadınlar Kategorisinde, Koray Özcan Sigortacılık, Voleybol Derneği, Cumhuriyet Kadınları, THK Veteran, Bodrum Veteran, Ortaca Veteran, Genç Kadınlar Kategorisinde Üniversite Gençlik, Genç Cumhuriyet Kadınları ve Voleybol Derneği mücadele etti.

Turnuva sonunda Veteran Kadınlar Kategorisinde Koray Özcan Sigortacılık birinci, Voleybol Derneği ikinci, Ortaca Veteran üçüncü olurken, Genç Kadınlar Kategorisinde Genç Cumhuriyet Kadınları birinci, Üniversite Gençlik ikinci, Voleybol Derneği üçüncü oldu.

28 Ekim tarihinde yapılan ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe İlçe Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Didem Alaca, Muğla Voleybolunu Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Alaattin Varol ve CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak tarafından verildi.

Genç Kadınlar Kategorisinde en iyi smaçör Ecem İsvendiyaroğlu, en iyi pasör Birsen Atlı, en iyi blokçu Begüm Yılmaz, Veteran Kadınlar Kategorisinde en iyi smaçör Ayşim Gamalmaz, en iyi pasör Filiz Kın, en iyi blokçu Yasemin Funda Akyüz seçildi.  

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Kadınları Voleybol Turnuvası’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına çok yakışan bir etkinlik olduğunu ifade etti. Başkan Gürün, “Muğla ve kadınlar birbirine çok yakışıyor. Kadının Muğla’da Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ve arzu ettiği bir makamı ve yeri var. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri ve evlatlarıysak umutsuzluk bizim kitabımızda yazmıyor. Dolayısıyla hep beraber mücadele ederek onun bize gösterdiği yolda ve gösterdiği hedefte yan yana, kol kola ve inançla yürüyeceğiz. Bu yürüyüşümüzün en önemli aktörleri de kadınlarımız olacaktır. Bu düşüncelerimle 29 Ekim Cumhuriyet Baymamızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramımız kutlu, rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhuriyet Kutlamaları Dalaman’da Tenis Turnuvası ile yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Dalaman ilçesinde Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası ile yapıldı. Dalaman Tenis Kortlarında yapılan turnuvaya Dalaman, Ortaca ve Fethiye’den sporcular katıldı. Büyükler Mix Kategorisinde 7 Çift sporcu katılımı ile yapılan turnuva sonunda dereceye giren ilk 3 çifte kupa, katılımcılara anı madalyası verildi. Final maçları sonunda Nuriye Acar - Alperen Yavuz çifti şampiyon olurken Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Ayşe İlhan Yıldırım-Adnan Özerdik çifti ikinci, Ortaca Belediye Başkan Yardımcı Fedai Kılıç ile Filiz Elçin çifti ise üçüncü oldu.