Meclis Canlı

Çocuklardan Başkan Gürün’e Yerel Yönetim Ziyareti


13.06.2016



Emirbeyazıt İlkokulu 4 D sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi yerel yönetimler konusu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.



Muğla İli Menteşe ilçesi Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi yerel yönetimler konusu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarını ziyaret ettiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarını hizmet verdikleri noktalarda ziyaret eden Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri, daire başkanlıklarının Muğla’da hayata geçirdiği hizmetler hakkında bilgi aldılar.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret eden Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri daire başkanlıklarına yaptıkları gezilerde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında neler öğrendiklerini Başkan Gürün’e anlattılar. Yollardaki trafik işaretleme levhalarının Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekiplerince yapıldığını, yollara araçların ve yayaların güvenliği için yerleştirildiğini, okul servislerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci takip sistemi ile uydudan takip edildiğini öğrendiklerini söylediler. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden öğrenciler de evde bakım hizmeti ile Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin evlerdeki hasta ve engelli vatandaşlarla ilgilendiklerini, ayrıca Muğla sahillerinde engelli plajları açıldığını öğrendiklerini söylediler.

“Başkan Gürün’e Hedefimiz1Muğla1 Sloganının Anlamı Nedir Sorusu”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e daha önce hazırladıkları soruları sorma fırsatı bulan öğrenciler, Hedefimiz1Muğla1 sloganının anlamını da Başkan Gürün’e sordular. Muğla’nın birbirinden değerli 13 ilçesi olduğunu, bu geniş coğrafyada öbek öbek yerleşmiş nüfusa hizmet götürdüklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin hedeflerinin Muğla’yı birlikte kalkındırmak olduğunu, Muğla’nın bir bütün olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, İstanbul ve Kocaeli gibi Türkiye’nin en kalabalık illerinden daha büyük bir yüzölçümüne ve birbirinden değerli 13 ilçeye sahip. Muğla’da nüfus 13 parçaya ayrılmış. Muğla’da hedefimizin tek olması lazım. Bodrum’dan Seydikemer’e kadar Muğla’yı hep birlikte kalkındırmalı, bir bütün olarak düşünmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimize eşit mesafede yaklaşıyor, önem ve aciliyet sırasına göre hizmetlerimizi, projelerimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.



Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bugünün filizleri, geleceğin köklü çınarları olacak çocuklarımızın bu tür gezilerle bilgilerinin ve bakış açılarının gelişeceğini, geleceğin yöneticilerinin de bu çocukların arasından çıkacağını söyledi.