Çocuklar mahremiyeti Tiyatro ile öğreniyor

21.01.2020

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Çocuk Eğitim Platformu iş birliği ile çocuklara mahremiyet kavramını eğlenerek öğreten “Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” isimli oyun Menteşe ve Marmaris’te sahnelendi.

Son dönemde artan çocuk istismarı olaylarına karşı çocuklara mahremiyet kavramını eğlendirerek öğretme amacıyla yola çıkan Anadolu Çocuk Eğitim Platformu ve Bilinçli Aile Mutlu Çocuk Derneği, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile Menteşe ve Marmaris’te çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

4-11 yaş aralığındaki çocuklarda çocuk istismarına karşı kendini koruma bilinci oluşturmayı ve ebeveynlerin çocuk haklarına saygı duymalarını sağlamayı amaçlayan oyun, 15 Ocak Çarşamba günü Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde; 16 Ocak Perşembe günü ise Armutalan Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ilk Gösterime Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün katılarak oyunu çocuklar ve aileleri ile birlikte izledi.