Meclis Canlı

Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor


09.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, çocukları ve gençleri sanatla buluşturmak, müziğe ilgi ve sevgilerini artırmak için okullarda çok sesli müzik ve müzik enstrümanlarının tanıtımlarını yapıyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Orkestrası üyeleri, çocukların ve gençlerin sanatla tanışmalarına katkıda bulunmak ve müziğin çeşitli türlerinden de haberdar olmalarını sağlamak amacıyla Menteşe, Ula, Köyceğiz, Yatağan ve Milas olmak üzere 5 ilçede toplam 60 okulda çok sesli müzik ve müzik enstrümanlarının tanıtımlarını gerçekleştirdi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘’Müziğe karşı ilgi ve sevgiyi uyandırmak, estetik bakış açısı kazandırmak, çağdaş ve modern bireyler yetiştirmek’’ amacıyla ortaklaşa yürütülen projeye öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Recep Altınok, çocukları ve gençleri sanatla buluşturmak için hayata geçirdikleri projenin ilk etabını tamamladıklarını, 2. etabın da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması ile tekrar start alacağını ve tüm ilçelerde ki çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Altınok; “Özellikle günümüz sisteminde popüler kültürden fazlasıyla etkilenen gençlerimiz ve çocuklarımız sanatın geniş yelpazesi içinde de var etme, ilgi, eğitim ve donanım üçgeniyle çocuklarımızı çok daha kaliteli bireyler olarak topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz proje ile karşılaştığımız tablo bizleri sevindirmenin yanı sıra ne kadar doğru bir çalışma yaptığımızın da göstergesi oldu ve ilerleyen çalışmalarımızda izlememiz gereken yöntemlerde bizlere ışık tuttu.”dedi.