Çocuklar ‘Değirmendeki Hazine’ Oyunu İle Hem Eğlendi Hem Öğrendi

14.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.  Büyükşehir Belediyesi son olarak İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin  “ Değirmendeki Hazine” adlı çocuk oyununa ev sahipliği yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen “ Değirmendeki Hazine” adlı oyun çocukların büyük beğenisini topladı. Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle merkez ilçe ve kırsal mahalle okullarında eğitim gören öğrencilerin katılımıyla sahnelenen  tiyatro oyununda çocuklar eğlenirken öğrendi. Çocuklara, Büyükşehir Belediyesi yayını olan ‘Topaç’ dergisi ve çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

‘Değirmendeki Hazine’ adlı müzikli çocuk oyununda ;Haylaz, Çoban ile birlikte bir harita bulup hazinenin peşine düşüyorlar. Oyun bu macerada asıl hazinenin insanının içindeki iyilik barış, kardeşlik ve sevgi olduğunu çocuklara öğretmeyi amaçlıyor.