Merhaba, belediyemizin birinci yılında gerçekleştirdiği hizmet ve projelerden oluşan bilgilendirme sunumunu indirmek için lütfen tıklayınız.
Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde, çevresel gürültü denetimleri kapsamında yetkili kurum olarak görev yapmaktayız.
Eğlence yerleri, işletmeler ve benzeri kaynaklardan kaynaklanan çevresel gürültüye ilişkin şikâyetlerinizi, 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 444 48 01 Çağrı Merkezimiz üzerinden bize iletebilirsiniz.
Gelen başvurular, ilgili birimlerimizce kayıt altına alınarak değerlendirilmekte ve gerekli denetimler yapılmaktadır.
Muğla Menteşe İlçesi Bayır Mahallesinde kurulması planlanan çimento fabrikasının ÇED raporu için açılan temyiz davasından olumlu karar çıktı. Muğla Büyükşehir Belediyesinin de müdahil olduğu davada Çimento fabrikasına ilişkin "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu" kararının iptali için açılan davanın esası hakkında inceleme yapılmasının önü açıldı.
Muğla’nın Bayır Mahallesinde kurulması planlanan Çimento Fabrikası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre, Muğla 2. İdare Mahkemesine çimento fabrikası ile ilgili ÇED olumlu raporunun iptali için dava açılmış ancak mahkeme bu davayı zaman aşımı gerekçesiyle reddetmişti. Ancak Danıştay tarafından ÇED sürecinin doğru işletilmediği ve halka gerekli bilgilendirmelerin yapılmadığı gerekçesiyle Muğla 2. İdare Mahkemesinin kararının iptali için açılan davanın esası hakkında inceleme yapılmasının önü açılmış oldu.
Davaya müdahil olan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan temyiz dilekçesinde, “ÇED süreciyle ilgili projeden etkilenecek veya etkilenmesi muhtemel halkın yaşadığı yer/yerlerde, ilgili belediyeler ve muhtarlıklarca sesli ve yazılı duyurunun yapılması gerekmektedir. Dava açma süresinin hesaplanmasında yalnızca Valilik ve Kaymakamlıkça yapılan askı yoluyla ilan dikkate alınmıştır. Bu husus hak arama hürriyetinin engellenmesi niteliğindedir” ifadelerine yer verildi.