Çiftçilere hayvan sağlığı, yetiştirme ve besleme eğitimi

09.01.2019

Tarımsal alanda il genelinde hizmetlerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere hayvan sağlığı, yetiştirme ve besleme eğitimi veriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde kırsalda hayvancılıkla uğraşan çiftçilerle bir araya gelerek hayvan yetiştirme, besleme ve sağlığı konularında eğitimlerini sürdürüyor. Eğitimler, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması için hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği konusunda doğru uygulamaların yapılması amacıyla konularında uzman Büyükşehir Belediyesi personeli olan veteriner hekim ve ziraat mühendisleri tarafından veriliyor. Ücretsiz olarak yürütülen ve yoğun ilgi gören eğitim programları il genelinde hayvancılıkla uğraşan tüm mahallelerde devam edecek.

Eğitimlerde ayrıca katılımcı çiftçilere Mastitisle (Meme Hastalığı) mücadele için sağım öncesi ve sonrası dezenfektan ve ekipmanları da dağıtılıyor.