Meclis Canlı

Çiftçilere “En Güzel Mandalina Bahçesi” Ödülü


23.01.2017

Bodrum Mandalinasının ekonomik değerine ulaştırılması amacıyla Bodrum Ticaret ve Sanayi Odasında 20 Ocak’ta Çalıştay düzenlendi. Bodrum Mandalinasıyla ilgili düzenlenen çalıştaytan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından projede dereceye giren beş çiftçiye “en güzel mandalina bahçesi” ödülü verildi.  



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Ege İhracatçılar Birliği’nin desteklediği çalıştay sonunda ilgili kurumların temsilcileri, alanında uzman kişiler ve yerel üreticilerin katılımıyla oluşturulacak gruplar tarafından çalışmaların daha kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi kararı alındı.


Beş Çiftçiye Ödül

Çalıştaydan sonra iki gün daha devam eden mandalina festivali kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘’Ortakent, Bitez ve Yalıkavak Pilot Mahalleleri Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Projesi’’ kapsamında tuzaklama yapılan mandalina bahçeleri arasında en güzel mandalina bahçesi seçildi. Yaklaşık 50 kişilik anaokulu öğrencisine de bu bahçede mandalina hakkında bilgiler verildi.

Programın devamında proje kapsamında dereceye giren beş çiftçiye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün adına ‘’En güzel mandalina bahçesi’’ ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.



Konu ile ilgili konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “İlçelerimiz için sembol olmuş tarımsal değerlere gereken hassasiyeti vererek bu ürünlerimizi daha iyi ve daha kaliteli şekilde ileri nesillere aktarmak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu ürünlere farkındalık yaratarak ürünlerimizin hak ettikleri yere gelmesini sağlamak ve çiftçilerimizin hak ettiği kazançları elde etmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli projeler geliştiriyor ve var gücümüzle çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.