Meclis Canlı

Çevre ve Doğa Dostu Muğla Büyükşehir Belediyesi


20.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu Muğla için il genelinde hafriyat atıklarının bertaraf edilmesi ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, il genelinde bugüne kadar toplam 386 bin 539 ton hafriyat atığını bertaraf etti. Muğla ilinin Büyükşehir Belediyesi olmadan önce il genelinde 1 olan hafriyat sahası sayısını 8’e çıkaran Muğla Büyükşehir Belediyesi hafriyat atıklarının rastgele dökümünün önüne geçerek çevre ve doğanın korunması için çalışmalar yapıyor ve projeler üretiyor.



İl genelinde çevre için büyük bir sorun teşkil eden hafriyat atıklarının bertaraf edilmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray; “Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra il genelinde 1 tane olan hafriyat sahası sayısını 8’e çıkararak atıkların rastgele dökülmesinin önüne geçtik. Ekiplerimiz, özverili çalışmalarıyla bugüne kadar toplam 386 bin 589 ton hafriyat atığı bertaraf etti. Büyükşehir Belediyesi olarak düzenli hafriyat depolama sahalarının sayısını artırarak il genelinde çevre kirliliğinin önüne geçmek ve doğayı korumak için çalışmalarımız bundan sonra da tüm hızıyla devam edecek.” dedi.