Meclis Canlı

Çevre Dostu Muğla


02.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çevre Dostu Muğla hedefi doğrultusunda koylardan katı atık toplama çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Deniz Temiz- TURMEPA Derneği tarafından hibe edilen 2 adet filika ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan hibe alınan 1 adet teknenin bakım ve onarımlarını Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda tamamlayarak Göcek ve Dalaman koylarından katı atık toplamaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan V. Aylin Giray konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Muğla ilimizin turizm kenti olması sebebiyle özellikle yaz aylarında nüfus artışı yaşanıyor ve deniz turizminin yoğun olduğu bölgelerde koylara bırakılan atıkların toplanması işlemi, koy ve deniz temizliği açısından oldukça önem arz ediyor. Göcek ve Dalaman koylarımızdan 3 gün gibi kısa bir sürede 4 ton atık toplandı. Daire Başkanlığımız olarak amacımız Çevre Dostu Muğla hedefi doğrultusunda özverili bir şekilde çalışmalar yürütmek.”