Meclis Canlı

Can dostlar için Büyükşehir Hayvan Bakımevini ziyaret ettiler


21.01.2020


Muğla Turgut Reis Anadolu Lisesi öğrencileri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birisi olan Geçici Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Menteşe ilçesinde bulunan Turgut Reis Lisesi öğrencileri, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Milyon 715 Bin TL’ye yapımı tamamlanan ve özellikleri ile Türkiye’nin sayılı hayvan barınaklarından birisi olan Geçici Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti.

40 dönüm arazi üzerine kurulan ve Doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birisi olan Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret eden 22 lise öğrencisi, uzman personel eşliğinde buradaki ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam parklarını görme fırsatı buldu.

Barınağı ziyaret eden öğrencilere, veteriner hekimler tarafından yapılan çalışmalar ve barınaktaki hayvanların tedavileri ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilere hayvan sevgisi, kısırlaştırmanın önemi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gibi konularda bilgiler yapılarak öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.