Meclis Canlı

Can dostlar İçin Büyükşehir Barınağına Akın Ettiler


04.10.2019

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ile birlikte 600 öğrenci ve vatandaş Hayvan Bakım Evini ziyaret etti.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlileri kapsamında birçok vatandaşın ziyaretçi akınına uğradı.

Gün boyu öğrencilere ev sahipliği yapan Geçici Hayvan Bakım Evini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ile birlikte farklı okullar ve Nilüfer Caner 100 Yaş Evi sakinleri de ziyaret etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve eşi Gülsün Gürün’ü etkinlikte gören öğrenci ve vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

10 köpek kulübesini tamir edip boyadılar

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik hayata geçirdiği Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Pati Topluluğu öğrencileri, etkinlikler kapsamında köpek kulübesi atölye çalışması gerçekleştirdi. Hayvan Bakım Evini ziyaret eden yaklaşık 150 öğrenci, daha sonra atölye çalışması kapsamında kampüs bölgesinde bulunan Yoğurtçu parkında bir araya gelerek daha önce bakım ve onarımları yapılan kulübeleri boyayarak renkli görüntüler oluşturdular.

 

Başkan Gürün; “Can dostlarımız bizden sadece sevgi bekliyor.”

 

Hayvan Bakım Evi ziyaretinde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün sadece 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde değil her gün hayatı birlikte paylaştıkları can dostlarına sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Gürün; “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde geçici hayvan bakım evinde çok sevgili öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin özellikleri ile sayılı barınaklarından olan Geçici hayvan bakım evimizde can dostlarımız uzman ekiplerimiz tarafından büyük bir itina ile bakılıyor.

 

37 bin metrekare üzerine kurulu barınağımız can dostlarımız için tüm ayrıntılar düşünülerek tasarlandı. 8 bin 761 metrekare doğal yaşam alanı, ameliyathanesi, röntgeni, ön kabul ünitesi ile Muğlamıza yakışan bir tesis. Bugüne kadar 1813 can dostumuzu sahiplendirdik. Geçici hayvan bakım evinde tedavi edilen hayvan sayısı 11 bin 440, aşılanan hayvan sayısı 9806, cerrahi müdahale edilen hayvan sayısı da 188. Hayatı birlikte paylaştığımız can dostlarımız konusunda biraz daha duyarlı olabiliriz. Satın almayıp sahiplenmeli, onlara sevgiyle yaklaşmalıyız. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü bizimle burada geçiren öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.