“Çalışan Temsilcisi” Eğitimi Yapıldı

16.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından personele yönelik “Çalışan Temsilcisi” konulu eğitim programı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bünyesindeki personele yönelik “Çalışan Temsilcisi” konulu eğitim düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 10 Şubat Cuma günü gerçekleştirilen programa 44 personel katıldı. Programda personele, çalışan temsilcisinin görevleri, nitelikleri, yetkileri, yükümlülükleri, sıkça rastlanan iş kazaları ve tehlike vakalarının nedenleri ile acil durumlar gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında personelimize eğitimler vermeye devam ediyoruz. Bu eğitimdeki amacımız Büyükşehir Belediyemizin farklı birimlerinde görev yapan personelimiz arasından seçilen çalışan temsilcilerinin görev ve sorumlulukları hakkında bilinçlendirmek ve bu sayede olası tehlike kaynaklarının erken fark edilmesini ve tehlikeden kaynaklı risklerin azaltılmasını sağlamaktır.” İfadeleri yer aldı.