Meclis Canlı

Büyükşehrin Ev Sahipliğinde Ulaşımda İstişare Toplantısı


31.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin birlikte düzenlediği, Belediyelerde Toplu Taşıma İstişare toplantısının ilk günü Marmaris’te Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye genelinde bütün büyükşehirlerden, bakanlıklardan ve diğer kurumlardan yetkililerin katılımıyla Marmaris’te düzenlediği Belediyelerde Toplu Taşıma İstişare toplantısı açılış konuşmaları ve sunumlar ile başladı.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimler ve bakanlıklar arasında bir köprü görevi gördüğünü, 6360 sayılı kanunla görev ve sorumluluk alanları artan belediyelerin bu tür toplantılarla bir araya gelerek sorunlarını konuşmasının yararlı olacağını söyledi ve toplantıyı birlikte organize ettikleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeni büyükşehir olan illerden sonra Türkiye nüfusunun yüzde 93’ünün belediye sınırları içinde yaşadığını, düzenledikleri Belediyelerde Toplu Taşıma İstişare toplantısı ile Türkiye genelinde ulaşım alanında sorunların, çözüm önerilerinin konuşularak sonucun siyasi iradeye aktarılacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte düzenlediğimiz Belediyelerde Toplu Taşıma İstişare toplantısı ile Türkiye genelinde 30 büyükşehirden, bakanlıklarımızdan, diğer kurumlardan konuyla ilgili yetkilileri bir araya getirdik. Yerel seçimlerden sonra büyükşehir olan 14 ille birlikte Türkiye nüfusunun yüzde 93’ü belediye sınırları içinde yaşamakta ve yerel yönetimlerden hizmet beklemektedir. Yerel yönetimler ile bakanlıklar arasında yetki sıkıntıları yaşanmaktadır. Oysa yerel yöneticilerin de bakanlık bürokratlarının da görevleri vatandaşa ve halka en iyi şekilde hizmet etmektir. Bu toplantının amacı da ulaşımla ilgili Türkiye genelindeki büyükşehirlerde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşarak ortak çözüm önerileri oluşturmak ve siyasi iradeye bunu aktarmak. Bizlerin bir araya gelmesini sağlayan Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyor, toplantımızın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Belediyelerde Toplu Taşıma İstişare Toplantısı üç gün sürecek ve Engelli Erişim Sürecinde Toplu Taşıma Araç Modernizasyonu, Ücretsiz Seyahat Teşviki Hakkında Yönetmelik Hazırlığı ve Beklentiler gibi konular işlendi..