Meclis Canlı

Büyükşehirler Vatandaşın Huzuru İçin Çalışıyor


12.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelindeki yolların yanı sıra komşu illerle olan bağlantı yollarının ve köprülerin yapımıyla da vatandaşların güvenli seyahat etmesini sağlıyor.

Muğla genelinde 360 Milyon TL yatırımla 2210 km yol çalışmasını tamamlayan ve 2018 yılı içerisinde 268 km yol çalışması başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi Aydın, Denizli, Antalya gibi komşu illerle olan bağlantı yollarını ve köprüleri Büyükşehir Belediyeleri ile ortak çalışmalarla gerçekleştirerek vatandaşların güvenli ve modern yollarla seyahat etmesini sağlıyor. Muğla-Antalya illerini bağlayan Karaçay Köprüsü, Muğla-Denizli illeri arasındaki Menteşe- Beyağaç yol çalışması, Muğla-Aydın illeri arasındaki Milas-Didim arasındaki yol çalışmaları tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Muğla- Denizli sınırını oluşturan Karacaören- Beyağaç yolunda 17 kilometrelik yol çalışmasının 10 kilometresi Muğla Büyükşehir, 7 kilometresi Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muğla-Aydın arasında Kazıklı-Bozbük-Didim(Akbük) yolunda 12 kilometre, Gürçamlar-Kazıklı-Didim(Akbük) yolunda 8,80 km yol çalışması Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Muğla-Antalya sınırındaki Seydikemer ve Kaş ilçelerini bağlayan 102 metrelik Karaçay köprüsü de Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması için ayrım gözetmeden, karşılıklı anlayış ve işbirliği ile çalışıyoruz.”

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve insan yapısı ile Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en güzide şehirlerinden birinde yaşadıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel yöneticiler olarak yaşadıkları şehre ve vatandaşlarına en iyi hizmeti verebilmek için diğer kurumlar, belediyeler ile uyum içinde çalıştıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü, 1480 km kıyı uzunluğu, yüzde 68 orman varlığı, birbirinden değerli 13 ilçesi ile ülkemizin en özel şehirlerinden biri. Muğlamızda yaşayan vatandaşlarımıza ve ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimize en iyi hizmeti vermek için 7/24 çalışıyoruz. Geniş bir coğrafyaya sahip ilimizde bazı hizmetlerde komşu şehirlerle işbirliği yaparak, ortak projeler üretiyor ve şehirlerarası gönül köprüleri kuruyoruz. Vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması için ayrım gözetmeden, karşılıklı anlayış ve işbirliği ile çalışıyoruz.” dedi.