Meclis Canlı

Büyükşehir’in Yerel Tohum Merkezi projesi ödül getirdi


24.11.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tohum Merkezi projesi ile Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen ‘2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda “Sağlıklı Yaşam” kategorisi ödülüne layık görüldü.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde hayata geçirdiği hizmet ve projeler ödülleri de beraberinde getiriyor. Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasına katılan Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tohum Merkezi projesi ile Sağlıklı Yaşam kategorisinde ödüle layık görüldü.

 

Yarışmaya 32 Belediye 84 proje ile başvurdu

Bu yıl 12.si düzenlenen Sağlıklı Kentler Yarışmasının ödül töreni Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Sosyal Sorumluluk, Şehir Planlama, Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çevre olarak 4 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya 32 belediye 84 proje ile başvurdu. Yarışmanın jüri başkanlığı Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından yapılırken, yarışma jürisinin diğer üyeleri Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Prof. Dr. Cengiz Türe, Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, Doç. Dr. Emel İrgil, Doç. Dr. İnci Parlaktuna ve Murat Ar’dan oluştu. Jüri, Büyükşehir Belediyeleri arasında Sosyal Sorumluluk kategorisinden 7, Şehir Planlama kategorisinden 2, Sağlıklı Yaşam kategorisinden 5 ve Sağlıklı Çevre kategorisinden 6 projeyi değerlendirdi.

Yerel Tohum Merkezi projesi ödüle layık görüldü

Büyükşehir Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmaya Yerel Tohum Projesi ile başvurdu. Büyükşehir’in ‘2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Sağlıklı Yaşam Kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Buket Kallem şunları ifade etti: “Türkiye’nin en büyük birliklerinden birisi olan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmaya Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak katılıp ödül almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün öncülüğünde hayata geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi projemiz Sağlıklı Yaşam Kategorisinde ödüle layık görüldü. Çalışmalarımızda ve projelerimizde emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.