Meclis Canlı

Büyükşehirin Yatırımları Muğla’ya Değer Katıyor


08.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni kurulmasına rağmen beş yılda tüm kurumlardan daha fazla yatırım yapan kurum oldu. Büyükşehir belediyesi il genelinde 1 milyar 424 milyon TL yatırımla önemli çalışmaları hayata geçirdi.

2014 yılında kurulan ve beş yıl gibi kısa bir sürede hem kendi yapılanmasını tamamlaması hem de hizmetlerini aksatmaması gereken Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilk zamanlarda düşünülenin aksine yapılanmasını kısa sürede tamamlayarak kısa zaman içerisinde de büyük ve önemli yatırımlara imza attı. Beş yılda ilçelerden devrolan borçların 304 milyon TL’sini ödeyen Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 120 milyon TL’lik büyük bir miktarı da çeşitli yatırımlarla Muğla’ya kazandırdı.

Kentin yüksek derecede ihtiyaç duyduğu yol, altyapı ve ulaşım gibi önemli konularda büyük çalışmalar yapan belediye, sosyal belediyecilik için çeşitli projeler de hayata geçirdi.

İl genelinde 2 bin 300 kilometre yolu standartlara uygun hale getiren belediye ‘güvenli yollar ile güvenli ulaşım’ ilkesiyle çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. İlçe girişlerinde prestij yol çalışması da yapan belediye, 13 ilçede projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

266 milyon TL gibi önemli bir rakamı altyapı ve kanalizasyona ayrılmasıyla il genelinde 759 bin 943 metre içme suyu hattı, 190 bin 146 metre de kanalizasyon hattı çalışması yapıldı.

Ulaşımda dönüşümün %96’ya çıkmasıyla il genelinde ulaşım hem vatandaşların hem de esnafın yüzünü güldürdü. Engelli rampalı, 24 saat izlenebilen kamera kayıt sistemli araçlarla yolculuklar hem rahat hem de güvenli hale getirildi.

Çevreye de büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde hem katı atık düzenli depolama sahaları inşa ederek, hem de bu sahalarda kurulan tesislerle geri dönüşüm ve elektrik enerjisi alanlarına çalışmalar yaparak çevreyi korurken ekonomiye de katkı sağlıyor.

Bir çok alanda büyük yatırımlara imza atarak Muğla’ya en büyük yatırım yapan kurum haline gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi, örnek çalışmalarıyla da ülke genelinde kendinden söz ettiriyor.

Başkan Gürün “Güzel Muğlamıza değer katmak için çalışıyoruz çünkü Muğla hizmetin en iyisini hak ediyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla yaşamak için, hizmet etmek için coğrafyası ile doğası ile ve en önemlisi sevgi ve hoşgörülü insan yapısı ile mükemmel bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Muğla’da vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıran Muğla’ya yakışan hizmetleri hayata geçirme gayretindeyiz. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda vatandaşlarımıza ve Muğlamıza vaat ettiğimiz hizmetleri ve daha fazlasını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kırsal ve kıyısal Muğla’yı birleştirmek, vatandaşlarımızın güvenli yollarda seyahat etmelerini sağlamak için 360 Milyon TL yatırımla 2300 km yol çalışması yaptık. Alt yapı ve kanalizasyon anlamında büyük eksiklikleri olan şehrimizde 266 Milyon TL alt yapı yatırımı yaparak önem ve aciliyet arz eden ilçelerimizi ve mahallerimizdeki sorunları giderdik. 34 susuz mahalle ve mevkiyi sağlıklı içme suyu ile buluşturduk. Muğlamızın doğasını, mavisini, yeşilini koruyan katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, kıyılardan teknelerle atık alım hizmeti, geri kazanım tesisini hayata geçirdik. ‘Toprağını satma ürünü sat’ sloganı ile tarıma ayrı bir önem verdik ve üreten köylümüze yem bitkisi, fidan desteği, sulama kanalları, tarım laboratuvarları, alım garantili çiçek üretimi, yerel tohum merkezi ve daha birçok desteği sağladık, sağlıyoruz. Evde bakım hizmeti, hasta nakil araçları, Türkiye’de ilk engelliler için kısa mola, engelsiz plaj, Türkiye’nin en donanımlı barınağı ile vatandaşlarımızın da ve can dostlarımızın da sağlığına büyük önem veriyoruz. Yapımı devam eden, yeni yapılacak tesisler, yenilikçi projelerle güzel Muğlamıza değer katmaya, vatandaşlarımızın Türkiye’ye örnek, huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşamasını sağlamaya ve mesai saati gözetmeden Muğlamız için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Muğla’mız hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.