Büyükşehir’in Vektörle Mücadelesi Hız Kesmiyor

30.09.2021

12 ay boyunca vektör ile mücadele çalışmaları sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında yoğun mesai harcadığı vektörle mücadele çalışmalarına sonbahar aylarında da aralıksız sürdürüyor. Özellikle doğal üreme alanlarının azalıp, insan eliyle oluşan yapay üreme alanlarının artış gösterdiği saksı altları ve içleri, kaplarda biriken klima suları, su depolamak nedeni ile doldurulan her türlü kap kaçak ve çim sulamaları nedeniyle oluşan her türlü su birikintisi periyodik olarak kontrol ediliyor ve vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Ayrıca Büyükşehir ekipleri tarafından sokak hayvanlarına bırakılan sular, bahçe sulama amacı ile doldurulan kaplar gibi tüm üreme alanları kontrol ediliyor, fiziksel mücadele kapsamında önlemler alınıyor ve gerektiğinde ilaçlama uygulaması yapılıyor.