Meclis Canlı

Büyükşehir’in Ulaşımda Dönüşüm Hizmetine Yoğun Katılım


04.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ili genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüm kapsamına 21 kooperatif ve 544 üyesi daha katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde başlattığı Halk Otobüsüne dönüşümüne kooperatifler, birlik ve köy statülü araç sahipleri yoğun ilgi gösteriyor. Muğla ili genelinde vatandaşlara daha kaliteli, modern, engelli rampalı araçlarla hizmet vermek ve vatandaşların yasal hakları olan 65 yaş üstü, şehit yakını, gaziler, sporcular gibi toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları için başlatılan Halk Otobüsüne dönüşüm kapsamında 21 kooperatif ve birlik araçları 544 üyesi ile Özel Toplu Taşıma aracı statüsüne geçti.

21 Kooperatif 544 Üyesi ile Dönüşüme Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, Muğla ili genelinde vatandaşlara insan odaklı, çevreye duyarlı, kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmak için çalıştıklarını, şoför esnafıyla birlikte hareket ederek ulaşımda dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyledi. Alper Kolukısa; “Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/05/2015 tarihli ve 169 sayılı kararı ile özel taşımacılık statüsündeki kooperatif, birlik ve köy statülü araçların Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüşümü için çalışmaları başlattık. Şoför esnafımızın da destekleri ile Muğla ili genelinde vatandaşlarımıza daha modern, çevreci, engelli erişimli araçlarla hizmet vermeye başladık. Yatağan ve Dalyan’da başlattığımız dönüşüme 21 kooperatif ve 544 üyesi daha katıldı. Muğla’da ulaşımda vatandaşlarımıza daha güvenli, konforlu, engelli rampalı, çevreci araçlarla hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’da 243 araç, 10 bin 62 yolcu taşıma kapasitesi ile hizmet veriyoruz. Özel Toplu Taşıma aracına dönüşümle de şoför esnafımız Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesinde vatandaşlarımıza kaliteli ve konforlu hizmet vermeye devam edecek.” dedi.



Modern ve Çevreci Araçlar Muğla’da Vatandaşlarımızı Taşıyacak

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde vatandaşların daha konforlu, modern araçlarla toplu taşıma hizmetinden yararlanması için yeni hatlar açtıklarını, yeni araçlar aldıklarını söyledi ve bu sektörde çalışan şoför esnafıyla birlikte hareket ederek Muğla’da toplu taşımada birliktelik, uyum sağlayacaklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Toplu taşıma hizmetinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyor, yatırımlar yapıyoruz. 33 yeni aracımız daha Muğla ili genelinde kullanılmak üzere hizmete sunuldu. Toplu ulaşımda dönüşümle de Muğla’da bu sektörden evine ekmek götüren şoför esnafımızla birlikte hareket ederek vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Özel Halk Otobüsüne dönüşen araçlar ile ulaşımda daha güvenli, konforlu araçlar ile Muğlamızda vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verecek, ayrıca çevreci araçlarla da çevremizi koruyacağız.” dedi.