Meclis Canlı

Büyükşehir’in Ulaşım Anketi Devam Ediyor


11.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde ulaşım ana planı kapsamında Hane Halkı Anketleri ve Trafik sayımları tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Muğla ulaşım ana planı çalışmalarının önemli bir aşaması olan Hane Halkı Anketleri ve Trafik sayımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'de ilk kez iki aşamalı, iki düzeyli ve iki dönemli bir ulaşım ana planının bilimsel temelli çalışmasına altlık oluşturacak anket çalışmaları Bodrum, Fethiye, Dalaman, Ortaca ve Milas ilçelerinde sürüyor. Yapılan Hane Halkı Anketleri ve Trafik sayımları ile, önceden belirlenen kavşaklarda araç sayımları yapılıyor, örnekleme usulü  hane sahipleri ile anketler yapılarak günlük yolculuk talep ve özellikleri belirlenmeye çalışılıyor. Ayrıca tüm bu bilgi toplama çalışmalarından sonra cadde ve sokaklarının daha verimli kullanımı ve vatandaşların daha kısa sürede ve ekonomik olarak istedikleri noktalara kolayca ulaşabilmeleri için kısa ve uzun dönemli projelerin oluşturulmasının alt yapısı hazırlanacak.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı H. Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı Yasa’nın ardından tüm ulaşım ana planı sürecine teknik personeliyle hâkimiyet sağlayarak, katılımcı ve demokratik bir plan sürecini kendine ilke edindi. Bu günlerde Bodrum, Fethiye, Dalaman, Ortaca ve Milas’da devam eden ulaşım hane halkı anketleri çalışmaları için anketörler eğitime tabi tutularak bilgilendiriliyor. Vatandaşlarımız Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’den gelen mektupla ankete katılım sağlamaya davet ediliyor. Ancak içinde bulunduğumuz süreçler ve 13 ilçemizde uygulanmaya devam edeceğimiz bu çalışmamızdaki tek handikap diğer Büyükşehir Belediyelerinde de aynı yöntemle ilerleyen ve bilimsel olmasının gerektiği günlük yolculukların görece bittiği 19.00 ve 22.00 saatleri arasında sürdürülmesidir. Bu dezavantajı aşmak adına herhangi bir hususta tedirgin olan vatandaşlarımıza bilgi vermek ve anket yapan personeli denetlemek üzere kendi teknik ekiplerimiz sahada proaktif bir şekilde anket yapılan hanelerde detaylı açıklamalar vererek vatandaşlarımıza Muğla Ulaşım Ana Planı amaç, kapsam ve yöntemi ile bilgiler veriyor. Vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler ise bizi bu aşamada çok mutlu ediyor ve gücümüze güç katıyor.